Recepta de cervesa de mantega sense alcohol

Es creu que la cervesa és una de les begudes més antigues (amb excepció de l’aigua) i que ja es consumia l’any 6000 aC. Existeix també un reglament de la producció i la seva venda de l’any 1760 aC. Es tracta de l’estela d’Hammurabi, una pedra de 2 metres d’alçada on hi ha escrit un dels primers codis i dels millors conservats. Aquest reglament, creat en l’antiga Mesopotàmia, descriu les lleis en els diferents aspectes de la vida quotidiana: el comerç, el matrimoni, l’esclavitud o l’economia, entre d’altres. En el cas de la cervesa, se sancionava qui no seguia el criteri de producció indicat.

I és que malgrat existir tota mena de cerveses (de més o menys intensitat), coincideixen en el mateix mètode de producció, com ara torrar el cereal, moldre i barrejar amb aigua, filtrar els residus sòlids, coure el líquid, fermentar i madurar la beguda.

No obstant això, també es poden considerar com a cerveses altres begudes amb procediments diferents. El sake, conegut com a cervesa d’arròs al Japó, la cervesa d’aiguamel, feta amb mel i herbes, o la cervesa de mantega, coneguda gràcies a Harry Potter. És la beguda més popular entre els protagonistes.

Per a crear aquesta cervesa no cal visitar els bars màgics de Harry Potter ni cap vareta màgica, només cal tenir ganes de divertir-se i gaudir en família. Et compartim una recepta de cervesa de mantega sense alcohol perfecta a les tardes d’estiu. I per celebrar aquesta setmana el Dia Internacional de la Cervesa!

Ingredients  (per a 4 persones)

 • 60 g de mantega sense sal
 • 3 cullerades de sucre (o de xarop d’Agave)
 • 2 tasses de llet
 • 2 culleradetes d’extracte de vainilla
 • 2 rovells d’ou
 • una mica de canyella o nou moscada en pols
 • 50 ml de nata muntada (opcional)

Un cop tens tots els ingredients, prepara la beguda (també la poden consumir infants) en 20 minuts:

 1. Batre el sucre amb el rovell de l’ou fins a aconseguir una crema densa i suau.
 2. Incorporar la llet i escalfar removent durant un parell de minuts a foc lent.
 3. Afegir la mantega i remoure suaument fins que es fongui, per afegir a continuació la culleradeta d’extracte de vainilla.
 4. Deixar refredar. Servir en tasses de cervesa i especiar amb canyella o nou moscada al gust.
 5. Per obtenir una beguda més dolça servir amb nata muntada.

Salut!

 

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.