Contempla les llàgrimes de Sant Llorenç amb TRAM

Els Perseids són una pluja d’estels que esdevé tots els estius durant els mesos de juliol i agost. Es tracta dels meteors del cometa 109P/Swift-Tuttle (els cognoms dels seus descobridors), que dóna la volta al Sol cada 135 anys. Tots els estius per això, és la Terra qui travessa la seva cua atapeïda de partícules de pols i sorra que viatgen a uns 212.400 km per hora. Aquestes partícules són minúscules, però amb la velocitat, l’augment de la pressió i el contacte atmosfèrics (a 100 quilòmetres de la superfície terrestre) s’evaporen il·luminant el cel com un espectacle de llums.

S’anomena Perseids perquè l’origen del cometa es troba a la constel·lació de Perseu. Però a aquest fenomen també se’l coneix com a llàgrimes de Sant Llorenç, per la proximitat del seu apogeu amb la festivitat de Sant Llorenç, el 10 d’agost. És de fet, durant aquesta setmana quan hi haurà més activitat còsmica, amb uns 200 meteors per hora.

La pluja d’estels es pot veure a ull nu, preferentment des d’un indret elevat i amb poca contaminació lumínica. Amb el TRAM pots arribar al Mirador dels Xiprers (parada Zona Universitària – línies T1, T2 i T3), que a més a més, té unes vistes espectaculars de Barcelona. Des de la platja també es podrà gaudir de l’espectacle, ja que les interferències lumíniques són mínimes. Pots baixar a la parada Ciutadella | Vila Olímpica de la línia T4 i caminar fins a la platja del Somorrostro o de la Nova Icària.

El millor moment per contemplar els estels fugaços és a la caiguda del sol, quan la lluna no ha sortit completament.

Malgrat que poden aparèixer en qualsevol part del cel, és més fàcil si la mirada es dirigeix a la constel·lació de Perseu. Per saber on es troba només cal utilitzar una brúixola o descarregar una app que orienti de la posició. Google Sky Map (per Android) o SkyView (per Apple) et mostrarà des del telèfon a on mirar!

Gaudeix d’una de les nits més especials de l’any!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.