Recepta de cervesa de mantega sense alcohol

Es creu que la cervesa és una de les begudes més antigues (amb excepció de l’aigua) i que ja es consumia l’any 6000 aC. Existeix també un reglament de la producció i la seva venda de l’any 1760 aC. Es tracta de l’estela d’Hammurabi, una pedra de 2 metres d’alçada on hi ha escrit un dels primers codis i dels millors conservats. Aquest reglament, creat en l’antiga Mesopotàmia, descriu les lleis en els diferents aspectes de la vida quotidiana: el comerç, el matrimoni, l’esclavitud o l’economia, entre d’altres. En el cas de la cervesa, se sancionava qui no seguia el criteri de producció indicat.

I és que malgrat existir tota mena de cerveses (de més o menys intensitat), coincideixen en el mateix mètode de producció, com ara torrar el cereal, moldre i barrejar amb aigua, filtrar els residus sòlids, coure el líquid, fermentar i madurar la beguda.

No obstant això, també es poden considerar com a cerveses altres begudes amb procediments diferents. El sake, conegut com a cervesa d’arròs al Japó, la cervesa d’aiguamel, feta amb mel i herbes, o la cervesa de mantega, coneguda gràcies a Harry Potter. És la beguda més popular entre els protagonistes.

Per a crear aquesta cervesa no cal visitar els bars màgics de Harry Potter ni cap vareta màgica, només cal tenir ganes de divertir-se i gaudir en família. Et compartim una recepta de cervesa de mantega sense alcohol perfecta a les tardes d’estiu. I per celebrar aquesta setmana el Dia Internacional de la Cervesa!

Ingredients  (per a 4 persones)

  • 60 g de mantega sense sal
  • 3 cullerades de sucre (o de xarop d’Agave)
  • 2 tasses de llet
  • 2 culleradetes d’extracte de vainilla
  • 2 rovells d’ou
  • una mica de canyella o nou moscada en pols
  • 50 ml de nata muntada (opcional)

Un cop tens tots els ingredients, prepara la beguda (també la poden consumir infants) en 20 minuts:

  1. Batre el sucre amb el rovell de l’ou fins a aconseguir una crema densa i suau.
  2. Incorporar la llet i escalfar removent durant un parell de minuts a foc lent.
  3. Afegir la mantega i remoure suaument fins que es fongui, per afegir a continuació la culleradeta d’extracte de vainilla.
  4. Deixar refredar. Servir en tasses de cervesa i especiar amb canyella o nou moscada al gust.
  5. Per obtenir una beguda més dolça servir amb nata muntada.

Salut!

 

Share