Cuinem en família

Les espècies i herbes que més es fan servir a la cuina són el pebre i la farigola, seguits de la canyella, l’alfàbrega, el comí i el julivert. Són ingredients molt comuns en la gastronomia mediterrània, una de les dietes més saludables que existeixen. Com el seu nom indica, és la gastronomia pròpia dels països mediterranis, i es conforma principalment de verdures, fruites, llegums, peix i carns blanques, reduint el consum d’hidrats, greixos o carns vermelles. L’element estrella, clau en gairebé tots els plats, és l’oli d’oliva. Per alguna cosa se l’anomena or líquid!

Així doncs, la dieta mediterrània permet cuinar tot un infinit de plats tradicionals o més coneguts, com per exemple, una senzilla amanida de llegums o verdures a la brasa, i d’altres més exòtics o si més no, que provenen d’altres països, com l’hummus, l’amanida grega (amb formatge feta), o la vichyssoise (crema de porro).

Durant els mesos de confinament la cuina ha sigut una de les activitats practicades amb més èxit. També és la que ha despertat l’ànima de cuinetes a més d’una persona. Com és una activitat que s’ha de portar a la pràctica cada dia (amb més o menys traça) alguns centres cívics han compartit les receptes més interessants i divertides creades als seus tallers de cuina.

Un dels centres cívics és Vil·la Florida, amb un recull de receptes ben fàcils i saboroses, com el remenat amb musclos o el paté de tomàquets secs. També proposen altres receptes probablement no tan saludables, però… a qui no li agrada un caprici de galetes amb lacasitos de tant en tant?

El centre cívic Baró de Viver acompanya les receptes amb un vídeo explicatiu. Ja no hi ha cap excusa per a fer unes croquetes de pollastre o una crema catalana!

  • Croquetes

 

  • Crema Catalana

El receptari del CC Urgell té unes opcions ben diferents, amb moltes opcions vegetarianes, com el pa Bao, el rissotto de llimona o el tofu casolà de cigrons. Tot boníssim!

I com la gastronomia no només satisfà l’estómac sinó que també entra per la vista, el CC Vil·la Urània comparteix diferents consells per a treure tot el profit a la fotografia gastronòmica. Professionalitat per sobre de tot!

Si a hores d’ara, amb tants plats, ja t’ha entrat gana, escull una recepta i no oblidis compartir el resultat a les xarxes socials. Bon profit!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.