#IgualDeDiferents: normalitzant la discapacitat

#IgualDeDiferents a través de l’humor i el respecte. Aquesta és la campanya de sensibilització i normalització que ha engegat la Fundació Eurofirms, una sèrie de vinyetes que pretenen conscienciar de forma visual i original sobre el tracte adequat i la terminologia que s’hauria d’utilitzar amb les persones amb discapacitat. Les il·lustracions, creades pels artistes Javi Royo, Lyona Ivanova, Miguel Gallardo i Pilarín Bayés es podran veure tant al web de la iniciativa com a l’exterior i als seients d’un tramvia.

Tot i que les vinyetes tenen un component humorístic, també són molt reals, ja que relaten situacions quotidianes viscudes pels usuaris i les usuàries de la Fundació Eurofirms. Per exemple, fer crits o parlar en un volum molt alt en comptes de facilitar la lectura dels llavis parlant a poc a poc, embrutar els carrers sense tenir en compte les persones amb discapacitat visual o l’excés d’amabilitat i ajuda, que si bé s’agraeix, no dóna facilitats a l’autonomia de les persones. Són situacions que poden passar desapercebudes, però que gràcies als dibuixos fan reflexionar i situa amb empatia al lloc d’altres persones.

Les xarxes socials també poden ajudar molt a donar visibilitat a la iniciativa. Per això, t’animem a compartir les vinyetes amb els teus contactes o comentar aquesta campanya amb el hashtag #IgualDeDiferents.

Actualment hi ha més de mil milions de persones que pateixen algun tipus de discapacitat física o mental, com per exemple discapacitat sensorial, cognitiva o intel·lectual, malaltia mental o altres malalties cròniques. La Fundació Eurofirms és una entitat que treballa per a la integració laboral d’aquest col·lectiu, garantint drets fonamentals com l’accés i la igualtat al món laboral. De fet, el lema del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat d’enguany (3 de desembre) és “empoderar a les persones amb discapacitat”, una data que té per objectiu conscienciar sobre la situació d’aquest col·lectiu, donar visibilitat als seus drets, i millorar el seu benestar en qualsevol àmbit de la societat.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.