Bon Dia de Reis! Avui és el dia més feliç i més dolç de l’any (amb excepció del Dia Internacional de la Xocolata), on la màgia arriba a les llars. Els Reis Mags d’Orient han treballat de valent durant la nit i han deixat una sorpresa molt agradable pels menuts, i pels no tan menuts, de la casa.
Diu la llegenda que els Reis d’Orient duien pedres precioses de color verd i vermell adherides a la túnica i que és per aquest motiu, que el tortell de Reis porta aquestes gemmes en forma de fruita confitada.
I és que el tortell, en qualsevol de les seves versions, és el dolç més esperat del dia: sense farciment, amb nata, xocolata, cabell d’àngel… però el que mai falla és la fruita confitada, la figureta amagada i la indesitjable fava, que curiosament, en els seus orígens, era la portadora de bona sort.
Per celebrar aquest dia et compartim una recepta fàcil de tortell de Reis, sense fava ni figureta per portar molt bona sort a tothom!
Ingredients (per a 4 persones):
- 650 g de farina
- 250 ml de llet
- 30 g de llevat
- 80-100 g de sucre
- 120 g de mantega
- 2 ous
- 2 cullerades d’aigua de flor del taronger (o una pell de taronja)
- Pell d’una llimona
- Aigua i sal
- Fruites confitades i ametlles laminades per a decorar
Elaboració
- Desfer el llevat en un got amb 90 ml d’aigua. Deixar reposar.
- Barrejar en un recipient a farina, el sucre i una mica de sal. A continuació, afegir la mantega, la llet, la pell ratllada de llimona, l’aigua de flor del taronger (o pell ratllada de taronja) i l’aigua amb el llevat.
- En un altre recipient batre dos rovells i una clara d’ou (conservar la segona clara). Incorporar a la massa anterior i barrejar.
- Pastar la massa (afegir una mica de farina a la superfície per evitar que s’enganxi) i donar forma rodona de tortell, estirant la massa i unint els extrems. Reposar durant 2 hores.
- Preescalfar el forn a 200º, pintar el tortell amb la clara d’ou separada i afegir les fruites i les ametlles.
- Fornejar durant 15 minuts o fins que estigui daurat.
- Deixar refredar i consumir al moment o farcir amb nata, crema o el farcit que t’agradi més!
Bon profit!