Bombons de xocolata pel dia més dolç de l’any

Avui és el dia més dolç de l’any! O el més amarg, ja que se celebra el Dia Internacional de la Xocolata i aquesta, es pot tastar en mil i una versions: amb llet, blanca, amb fruits secs, negra i ben amargant… És moment de gaudir d’aquest plaer que agrada gairebé a tothom, i que curiosament, la seva celebració té un origen molt recent.

La iniciativa va sorgir a França l’any 1995 per homenatjar l’escriptor Roald Dahl, autor del conte Charlie i la fàbrica de xocolata. La data escollida va ser el 13 de setembre, coincidint amb el naixement de Milton S. Hershey, propietari de l’empresa de xocolata Hershey’s, reconeguda mundialment, però en especial, famosa als Estats Units.

És un aliment mil·lenari procedent d’Amèrica, i que malgrat tot, forma part de la dieta mediterrània només des de fa aproximadament uns 500 anys. Hi ha alguns països especialitzats en la producció de cacau, com Mèxic, Colòmbia, Costa Rica o Veneçuela, on es troba la xocolata més deliciosa del món. Es tracta d’un cacau de cultiu lent: l’arbre triga entre 5 i 7 anys en oferir els primers fruits.

Aquest diamant negre té moltes virtuts: és antioxidant, ajuda a reduir el colesterol, millora la pressió arterial i és molt nutritiu. Això sí, aquests avantatges són exclusius de la xocolata negra sense sucre, amb un mínim del 80% de cacau.

Et compartim una recepta de bombons per celebrar el Dia de la Xocolata:

Ingredients

 • Cobertura de xocolata, 500 g
 • Mantega, 100 g
 • Avellanes, 50 g
 • Llet, 50 ml
 • Maduixes, 50 g
 • Sucre al gust

Procediment

 1. Desfer la mantega al microones.
 2. Tallar la xocolata i escalfar-la al bany maria fins que es fongui. Afegir la mantega i el sucre al gust (dependrà de la dolçor que es prefereixi).
 3. Batre la barreja i separar-la en quatre recipients. Afegir i barrejar en cada recipient les avellanes picades, la llet i les maduixes tallades. Una de les barreges amb xocolata negra no tindrà cap farciment.
 4. Abocar en motlles per a bombons (o glaçons de gel) i endurir-los a la nevera durant, com a mínim, 30 minuts.
 5. Gaudir d’unes postres boníssimes!

Bon profit!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.