Portes obertes als equipaments per la Diada

La Diada de Catalunya és l’oasi perfecte per sortir de la rutina i retrobar-se amb la cultura. Com ja és habitual, durant tot el dia s’organitzen diverses activitats de lleure, i moltes entitats obren les portes de franc amb visites tant guiades com lliures. A més a més, alguns equipaments també commemoraran aquesta festivitat demà dissabte, com el Palau de la Generalitat (amb reserva prèvia al web) i el Parlament de Catalunya, on hi haurà una ocasió gairebé única de visitar l’hemicicle. Sabies que la seva construcció està inspirada en l’òpera de París?

Pren nota dels espais que podràs visitar, sense reserva prèvia, el matí de diumenge:

  • Museu Nacional d’Art de Catalunya 
  • Museu d’Arqueologia de Catalunya
  • Museu d’Història de Catalunya
  • El Born Centre de Cultura i Memòria

A partir de les 15 hores també podràs gaudir d’altres museus que sempre ofereixen entrada de franc: el Museu del Disseny de Barcelona (parada Glòries – línies T4, T5 i T6), el Museu de la Música (parada Auditori | Teatre Nacional – línia T4) i el Museu de Ciències Naturals (parada Fòrum – línia T4). En tramvia arribaràs en un tancar i obrir d’ulls!

Enguany, una de les novetats és l’exposició temporal de cartells de la Diada als jardins del Palau Robert, on es mostren totes les propostes presentades, així com el cartell guanyador. Es tracta de l’estudi de disseny gràfic 131, que ha creat un cartell en un format diferent i molt original, una seqüència de 3 cartells amb versos del poema Endavant, de Joana Raspall. Cada cartell té similitud amb les pancartes, murals i pintades característiques de les manifestacions del segle XX.

La quarta de les set arts, la música, no hi podia faltar! Al Pg. de Lluís Companys (parada Wellington – línia T4) s’ubicarà l’escenari del concert inaugural, amb els concursants del programa Eufòria (a les 13 h). Continuarà amb les actuacions d’Els Pets (18.30 h) i Roba Estesa (20 h), i finalitzarà amb Lildami a les 21.30 h.

Bona Diada!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *