Visita les cotxeres del Trambaix per la Setmana de la Mobilitat!

Respirar un aire net i de qualitat és imprescindible per gaudir de bona salut i conservar el medi ambient. Un bon hàbit és utilitzar mitjans de transport sostenibles com els desplaçaments a peu, en bicicleta, o transports públics i elèctrics. Aquest és el cas de TRAM, que a banda de consumir energia 100% verda, també en produeix, gràcies a l’energia generada a les frenades, retornada a la xarxa per al seu reaprofitament.

La Setmana Europea de la Mobilitat és una iniciativa anual que impulsa l’ús d’aquests transports mitjançant activitats de mobilitat activa, és a dir, desplaçaments que promouen l’activitat física alhora que redueixen la contaminació. La Setmana de la Mobilitat s’inicia sempre amb el Park(ing) Day i finalitza amb el Dia sense Cotxes, fent ús, en alguns casos, d’espais que habitualment són exclusius del transport privat (per exemple, el dijous 22 de setembre, el carrer Bailèn quedarà exclòs al trànsit durant el matí):

  • Punt d’ajust gratuït de bicicletes. Avui a partir de les 10 h, a Avinguda Diagonal, 12 (parada El Maresme – línia T4).
  • Exposició de bicicletes i vehicles sostenibles. Avui durant tot el dia, a Biciclot (parada Marina – línia T4).
  • Circuit d’habilitat en bicicleta i gimcana infantil. Demà a partir de les 10 h, a l’avinguda del Bogatell, 17 (parada Ciutadella | Vila Olímpica – línia T4).
  • Taller d’alforges per a la bicicleta (inscripció prèvia al web). Diumenge a les 11 h, a la Clariana del Parc de les Glòries (parada Glòries – línies T4, T5 i T6).
  • Pedalada (Badalona). Diumenge a les 11 h, al Parc de Can Bada.
  • Caminades de la gent gran (Sant Joan Despí). Dimarts 20 de setembre a les 10 h, a l’Av. de Barcelona, 41 (parada La Fontsanta – línia T2).
  • BaixCicletada (inscripció prèvia al web). Diumenge 25 de setembre, a les 10 h. Sortida des de diferents ciutats i finalització al parc de Torreblanca.

Durant el cap de setmana els operadors dels transports públics obriran les portes amb visites guiades que mostraran el seu funcionament. T’animem a visitar les cotxeres del Trambaix (parada Bon Viatge – línia T2) on succeeix la “màgia” de TRAM. Descobriràs les instal·lacions on descansen els tramvies, es fa el manteniment, les reparacions i la neteja, visitar el centre de control d’operacions del servei i entrar a la cabina d’un tramvia. Per accedir a les portes obertes cal reservar l’entrada des del formulari web. Bon viatge!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *