Prepara carmanyoles saludables a “El menjar que es mou”

Saps quina és la quantitat de proteïna vegetal que cal incloure en cada àpat? O el consum setmanal recomanat de carns vermelles? Quantes hores es pot conservar una carmanyola sense refrigeració?

Menjar saludable fora de la llar, consumint alhora productes de proximitat i cuinant amb producte de reaprofitament, pot ser complicat, però no és impossible. Cal només una mica de pràctica i tenir en compte certes pautes per assegurar-se que les carmanyoles sempre mantenen la qualitat dels nutrients.

Aquest cap de setmana se celebra a la plaça de Josep Antoni Coderch (entre el Museu del Disseny i els Encants) la fira Mercat de Mercats, la festa dels Mercats de Barcelona per celebrar (i promocionar) la gastronomia sostenible i de quilòmetre zero. I quina millor manera de conèixer els beneficis de l’alimentació saludable que amb persones expertes? El menjar que es mou és l’activitat que ha organitzat TRAM, en col·laboració amb el diari ARA, que fomenta la cuina de tuppers saludables i creatius per consumir a la feina, a l’escola, o a qualsevol altre lloc. Avui divendres, fins a les 13 h, a la parada Glòries (línia T4), la xef Ada Parellada i l’experta en cuina Trinitat Gilbert donaran consells per reduir el malbaratament alimentari i explicaran com preparar carmanyoles amb alt valor nutricional. A banda de l’activitat El menjar que es mou, TRAM és el transport públic patrocinador de Mercat de Mercats.

Al davant del Museu del Disseny hi haurà moltes més propostes: tallers, xerrades, espectacles de cuina en viu, i les actuacions musicals de Maruja Limón (avui), Da Souza (demà) o La Ludwig Band (diumenge), totes a les 19.30 h.

Per descomptat, els mercats de Barcelona exhibiran alguns dels seus productes, com per exemple, la parada Only Granel, del mercat de Sant Gervasi, fomentarà el consum d’aliments de proximitat a l’engròs tot evitant l’ús d’envasos plàstics.

Si visitar la fira et fa venir gana, no pateixis! Podràs satisfer el teu paladar cuinant a la zona de barbacoes el producte comprat a les parades, o bé, tastant les tapes de mercat a l’Espai Gastronòmic, on cada restaurant crearà dues receptes amb producte fresc adquirit al mercat.

Del mercat a l’estómac en pocs minuts!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *