Open House Barcelona: 48 hores de portes obertes amb encant

T’agradaria visitar espais que habitualment són d’accés restringit al públic? El 48H Open House ho fa realitat cada any! Façanes, subsols, parcs, habitatges, cotxeres, cavalleries… en total, són 220 propostes a Barcelona, Badalona, Sant Joan Despí, Hospitalet, Vilassar, Santa Coloma i Sitges. Totes les activitats són sempre de franc i sense reserva, a excepció d’un nombre reduït d’edificis que requereixen inscripció prèvia. De segur es farà difícil escollir només una activitat!

Un dels espais que, gràcies a la iniciativa Open House, permet descobrir tant el seu exterior com l’interior, és el Recinte de l’Escola Industrial. L’antiga fàbrica de filatures de cotó Can Batlló ocupava l’illa entre els carrers Comte d’Urgell, Viladomat, Rosselló i París i, albergava, a banda de naus amb maquinària, una residència pels treballadors. La visita al recinte es fa a través de 5 elements: l’Edifici del Rellotge, nau principal; l’Edifici Escola del Treball; la xemeneia (de les més altes de Catalunya); el taller de fusteria i laboratori de química i l’exposició “Guastavino, Rubió i Baldrich, arquitectes de l’Escola Industrial”. Per arribar cal baixar a la parada Francesc Macià (línies T1, T2 i T3).

Un cop visitat aquest recinte aprofita el dia per arribar en Tram a les següents recomanacions:

Xarxa Trambesòs

  • Betevé. Dissabte de 10 a 19 h (parada Ca l’Aranyó – línia T4)
  • Museu Can Framis. Dissabte d’11 a 18 h i diumenge d’11 a 14 h (parada Ca l’Aranyó – línia T4)
  • Cavallerisses de la Guàrdia Urbana. Dissabte i diumenge de 10 a 14 h (parada Ciutadella | Vila Olímpica – línia T4)
  • Dipòsit de les Aigües. Dissabte d’11 a 19 h (parada Wellington – línia T4)

Xarxa Trambaix

  • Pavellons Güell. Dissabte de 10 a 17 h (parada Pius XII – línies T1, T2 i T3).
  • Barcelona Supercomputing Center. Dissabte de 10 a 18 h (parada Palau Reial – línies T1, T2 i T3).
  • Torre Jujol. Diumenge d’11.30 a 14 h (parada Bon Viatge – línies T1 i T2)
  • Ciutat Esportiva Joan Gamper. Dissabte de 16.30 a 18.30 h i diumenge d’11 a 13 h (parada Sant Feliu | Consell Comarcal – línia T3)

Malgrat que les entrades d’enguany ja s’han exhaurit, les cotxeres de TRAM també participen en l’Open House. Les persones treballadores de TRAM i voluntàries conviden a visitar les instal·lacions de Sant Joan Despí: un recorregut per conèixer les zones de manteniment, de reparació i neteja de combois, el centre de control d’operacions del servei i l’interior (incloent-hi el panell de conducció) d’un tramvia.

La festa anual de l’arquitectura se celebra arreu del món. Aquest cap de setmana també s’obriran portes a Palma de Mallorca, Sevilla, València o Nova York. Consulta el llistat complet de ciutats, i els edificis participants en l’edició de Barcelona al web.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *