Espais emblemàtics per passejar les nits d’estiu

Passejar pels carrers d’un poble o d’una ciutat és sempre temptador. Descobreixes carrers per on mai havies passat, observes els aparadors de botigues noves, gaudeixes de les façanes més vistoses, et relaxes prenent un refresc en una terrassa amb encant… són activitats que, probablement, venen més de gust quan fa bon temps i el clima és suau, com per exemple, durant els vespres d’estiu.

Ara que ja ha arribat aquesta estació i els dies es fan més llargs, et proposem 4 espais especials on passar els vespres (i les nits) veient la posta de sol o simplement, passant una bona estona descansant:

Mirador de Sant Just Desvern (parada Walden – línia T3)

Està situat al pinacle de la xemeneia de l’antiga fàbrica de ciment Sanson, construïda per l’enginyer Clifford Tomlinson l’any 1924. En aquell moment era la xemeneia de formigó més alta d’Europa, gràcies als seus 105 metres d’alçada. L’accés a la terrassa panoràmica és de dilluns a diumenges de 13.30 a 15.30 h i de 20.30 a 23.30 h (excepte diumenge a la tarda) i fins a finals d’any és gratuït amb el descompte de la Ruta del TRAM.

Mirador de la Torre de la Miranda, Cornellà  (parada El Pedró – línies T1 i T2)

La Torre de la Miranda, de 31 metres, està situada a la zona superior dels jardins del Palau Mercader. Construïda per Jaume Gustà i Bondia en estil neomudèjar, era l’observatori astronòmic i ornitològic d’Arnau de Mercader, Comte de Bell-lloch, propietari dels jardins. El mirador de la Torre, d’accés lliure a qualsevol hora del dia, té una de les millors vistes de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Parc de la Ciutadella, Barcelona (parada Wellington – línia T4)

Considerat com el primer parc d’accés públic, és un dels pulmons verds de la ciutat. Construït a finals del segle XIX, les seves 17 hectàrees permeten gaudir dels vespres fent un pícnic, admirant l’arquitectura dels edificis històrics i les escultures o la biodiversitat d’arbres centenaris i ocells.

Parc de Can Solei i Ca l’Arnús, Badalona (parada Gorg – línia T5)

Al final de la línia T5 de Trambesòs, trobaràs aquest parc que uneix, per una banda, la majestuosa finca agrícola Can Solei, i, per altra banda, el parc Ca l’Arnús, molt similar al Parc de la Ciutadella per la quantitat de vegetació, escultures i espais d’aigua, perfectes per passejar a l’ombra els vespres d’estiu.

Quan es pon el sol, s’encenen els llums dels carrers i tot continua brillant subtilment, en especial, els espais i edificis emblemàtics de les ciutats!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.