L’espectacle floral de la primavera

La primavera les flors altera! Ja ha arribat una de les estacions més agradables, les temperatures se suavitzen, els dies s’allarguen, se celebra el dia més romàntic i literari de l’any (Sant Jordi el 23 d’abril) i la flora està en el seu màxim esplendor.

A la ciutat de Barcelona hi ha 1191 espècies de plantes catalogades, entre les quals, les més aromàtiques: el gessamí groc, la ginesta, també groga i d’aroma intensa, o l’extensa gamma de rosers silvestres i autòctons del Parc de Cervantes (parada Zona Universitària – línies T1, T2 i T3).

Malgrat que les zones de Montjuïc i Montbau siguin les que alberguen més exemplars, al voltant de la xarxa de TRAM també pots gaudir de nombroses plantes amb flors ben fotogèniques i aromàtiques:

  • Parc de la Ciutadella (parada Marina – línia T4). Gairebé 17 hectàrees on olorar l’atzavara, la begònia de flors rosades, la gardènia i fins a 4 tipus diferents de gessamí, com per exemple, les espècies primavera i Itàlia, que en ser considerades arbustos tenen una mida considerable.
  • Avinguda Diagonal (parades Fluvià i Selva de Mar – línia T4). Passejant entre el parc del Centre del Poblenou i el parc de Diagonal Mar trobaràs l’heura, la tarongina, amb fulles d’olor cítriques, el romaní o la farigola. T’esperonem a descobrir el pruner vermell, de flors blanques amb pètals rosats, i, per descomptat, un bon grapat de prunes!
  • Parc de les Glòries (parada Glòries – línies T4, T5 i T6). A prop de la gran esplanada hi ha amagats diferents exemplars d’espígol, lliri i un roser de jardí.
  • Palau de Pedralbes (parada Pius XII – línies T1, T2 i T3). En aquest espai s’ubiquen les plantes aromàtiques més habituals i altres d’exòtiques, com l’all sud-africà (amb olor d’all), l’esparreguera, l’hibisc o la iuca.

En alguns parcs de l’àrea metropolitana pots gaudir també dels itineraris botànics, senyalitzats amb cartells que contenen informació amb la descripció, l’origen o la seva singularitat. Concretament, són el parc de Torreblanca, el parc de Can Vidalet, el parc de Can Solei i Ca l’Arnús i el parc de Can Mercader, tots amb itinerari lliure durant l’horari d’obertura.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.