Una hora de foscor contra el canvi climàtic

T’imagines que 60 minuts de foscor servissin per tenir un futur més brillant? Aquesta és la intenció de l’Hora del Planeta, un esdeveniment anual d’abast internacional (participen més de 188 països) que dona visibilitat a la importància de prendre mesures urgents pel canvi climàtic.

Així, l’últim dissabte de març (enguany és el dia 26) s’apagaran els llums i aparells elèctrics de tot arreu durant una hora, de 20.30 h a les 21.30 h. L’estel de la Sagrada Família, la Torre Glòries i molts altres edificis que habitualment captiven el públic amb la seva il·luminació quedaran en la més absoluta foscor.

Aquesta iniciativa, impulsada pel World Wide Fund for Nature (WWF), va néixer el 2007 a Austràlia. És una acció considerada com a simbòlica, ja que una hora d’estalvi en l’electricitat no evita el canvi climàtic per si mateix, però és una bona manera de conscienciar tant a les entitats com a les persones de dur a terme actes, que malgrat que siguin petits, poden tenir unes conseqüències molt positives quan se sumen:

  1. Utilitzar electrodomèstics eficients i de baix consum. Els aparells amb etiqueta A consumeixen un 50% menys energia que la mitjana del mercat.
  2. Fer rentadores o rentavaixelles amb temperatures suaus. Aproximadament un 80% de l’energia es destina a escalfar l’aigua.
  3. Substituir les bombetes antigues per baix consum o tecnologia LED. La inversió inicial és lleugerament superior, però en consumir menys electricitat, s’estalvia en la factura i es redueix l’impacte en el medi ambient.
  4. Evitar fer fotocòpies i impressions innecessàries. I si s’empra paper imprès, es recomana aprofitar d’esborrany l’altra cara.
  5. Desconnectar els aparells que no s’encenguin durant un temps. La funció standby incrementa un 15% el consum energètic.
  6. Consumir menjar de temporada i de proximitat. Evitant una llarga cadena de distribució.
  7. Viatjar en transports sostenibles. Com per exemple, el Tram, que a banda de ser sostenible amb el medi ambient, ho és també amb la butxaca (el cost del tramvia és inferior a la despesa d’un vehicle privat).

Explica’ns quines altres accions sostenibles duus a terme per combatre el canvi climàtic, i tenir així un futur més brillant!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.