Un pla de barris per combatre les desigualtats a Barcelona

Pla de Barris és la iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona per donar suport als veïns i veïnes dels barris més vulnerables. La finalitat és millorar la qualitat de vida de les persones, reduint les desigualtats entre barris en dos graus diferents:

  • Renovació de manera intensiva i integral els barris de Zona Nord, Trinitat Vella i Nova, La Prosperitat, El turó de la Peira i Can Peguera, Carmel i Can Baró, El Besòs i el Maresme, El Raval i Poblesec.
  • Manteniment dels barris que ja han participat en edicions anteriors: Sant Genís i la Teixonera, Bon Pastor i Baró de Viver, El Gòtic Sud i La Marina.

Aquest pla assisteix a 377.000 persones a través de projectes de llarga durada i accions que tenen impacte en els drets socials, l’educació, l’activitat econòmica i l’ecologia urbana.

Una d’aquestes accions és el projecte de conciliació laboral Concilia, creat per ajudar a totes aquelles persones (pocs recursos, monoparentals, víctimes de violència de gènere) que per raons de treball, de formació o d’altres causes personals han de deixar els seus fills sota l’atenció d’una persona que tingui cura d’ells. Així, poden sol·licitar un servei de canguratge gratuït disponible cada dia de la setmana en 9 espais municipals, principalment escoles.

Al seu torn, el programa comunitari Prometeus es va engegar l’any 2016 per acompanyar els joves estudiants d’instituts del barri del Raval. L’objectiu era que els estudiants accedissin a cursar estudis superiors i els superessin satisfactòriament, transformant la tendència del barri. La primera promoció, un total de quinze joves, ja ha celebrat la graduació de la Universitat i, enguany, ja formen part del projecte 167 joves.

Els àmbits en els quals s’enfoca aquest Pla són tan diversos com la ciutadania que hi viu o que hi treballa: rehabilitació de finques, construcció de nous equipaments, activitats i tallers, fomentar l’ocupació de les persones, millorar l’accessibilitat dels espais, etc.

Un pla dissenyat perquè cap persona ni cap barri quedi enrere.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.