Cultiva un hort urbà per celebrar la Natura

Tenir cura de la natura vivint en una ciutat és possible i necessari. Només cal mantenir actituds cíviques com respectar les zones verdes, els espais on algunes espècies animals fan els seus nius o consumir productes de proximitat i de temporada.

Aquesta setmana se celebra el Dia Mundial de la Natura (dijous 3 de març), una jornada que té per objectiu donar a conèixer la fauna i la flora, fomentant els beneficis de la conservació de la natura. Si disposes d’un petit espai al balcó, a la terrassa, o fins i tot, a prop d’una finestra, pots gaudir d’un hort urbà amb herbes i verdures 100% locals. Una de les millors formes de contribuir a l’alimentació de proximitat (i, per tant, tenir cura de la natura) és cultivant els teus aliments!

Sembra Natura, Cultivem la Ciutat és una iniciativa creada per potenciar l’agricultura urbana. Quina és la millor època per plantar les llavors? Quin espai necessita cada planta? És preferible plantar al sòl o en un test individual? Com es controlen les plagues de manera natural? A través de petites càpsules de vídeo, la Meritxell, enginyera agrícola, dona les eines per cultivar amb èxit un hort urbà a casa, aclarint tots els dubtes habituals que pot tenir una persona quan decideix iniciar-se en l’agricultura sostenible, com per exemple, conèixer la fauna que ajuda a mantenir un hort saludable. Sabies que les marietes, les cuques de llum o les aranyes saltadores són beneficioses per controlar les plagues de pugons, cargols o llimacs?

Tant si gaudeixes d’un hort urbà a casa, com si no, amb el Tram pots arribar a alguns dels grans horts urbans de la ciutat. Es tracta dels horts de la Sagrada Família (c. Padilla, 199-201 – parada Glòries T4, T5 i T6), de Torre Melina (camí Torre Melina, 15 – parada Ernest Lluch T1, T2 i T3), i de la masia Can Cadena (c. Menorca, 27 – parada Sant Martí de Provençals T5 i T6), aquest últim amb accés lliure els dissabtes, diumenges i festius de 10 h a 14 h.

Llarga vida a la Natura!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.