Dones TRAM, el testimoni de sis treballadores del tramvia

El Dia de la Dona Treballadora es commemora des de principis del segle XX  (a mitjans del segle XIX es van iniciar les primeres manifestacions) sempre amb una mateixa reivindicació: la lluita per la igualtat en els drets per a les dones en qualsevol àmbit. En alguns països és un dia festiu oficial només per a les dones, com és el cas de Madagascar o la Xina; en altres, és un dia de celebració, com a Itàlia amb la Festa della Donna.

Enguany, TRAM commemora el Dia de la Dona amb la campanya Dones TRAM, 6 treballadores que, a través dels seus testimonis, expliquen les seves vivències en un lloc de treball erròniament concebut només per a homes i que també està a l’abast de les dones, com conductores, inspectores i operadores del centre de control.

La Irene, per la seva banda, va arribar a TRAM des d’una feina masculinitzada: el repartiment de mercaderies a supermercats. Animada per una altra dona, va canviar el camió de repartiment per un tramvia, convertint-se així en una referent per les noves conductores.

Durant tot el mes de març entitats com museus, biblioteques i centres cívics organitzen diverses activitats presencials i de franc per commemorar aquest dia:

  • Dijous 10 de març, a les 18.30 h: Xerrada Barcelonines que han fet història. Maria Pepa Colomer, pionera de l’aviació a Catalunya a la Biblioteca El Clot – Josep Benet (parada Glòries – línies T4, T5 i T6) i a les 19 h Concert Dones compositores: fem sonar la seva música! al CC Josep Maria Trias i Peitx (parada Avinguda de Xile – línies T1, T2 i T3).
  • Dissabte 12 de març: Itinerari Carrers, jardins i places dedicades a dones a La Verneda de Sant Martí al CC Sant Martí (parada Sant Martí de Provençals – línies T5 i T6). Es requereix inscripció prèvia al web.
  • Dissabte 19 de març, a les 12.15 h: Concert de Suu i Maruja Limón davant del Born Centre de Cultura.
  • Fins al 29 de maig: Exposició (In)visibles i (O)cultes al Museu de Ciències Naturals (parada Fòrum – línia T4).

Puja al Tram (potser conduït per alguna de les protagonistes de la campanya) i gaudeix de les activitats!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.