Mercats amb segell Comerç Verd

Practiques el “comerç verd”? Comerç Verd és un projecte engegat als mercats de Barcelona amb l’objectiu de promoure els aliments de proximitat, ecològics o de petits productors. Són aliments molt més sostenibles amb el medi ambient, ja que redueixen la petjada de carboni, i, per tant, la contaminació. Però a més a més, recolzen l’economia local gràcies a una producció de proximitat, en alguns casos directa de pagès o fins i tot, de producció pròpia. El comerç verd és saludable, responsable i sostenible!

Aquesta iniciativa s’ha impulsat gràcies a la importància que la ciutadania dóna a consumir productes de qualitat i sostenibles. Un estudi de l’Ajuntament l’any 2019 recollia que el 74% de les persones tenen en compte la proximitat d’un aliment, que sigui natural i que sigui beneficiós per la salut. Gairebé la meitat de les persones també valoraven la qualitat del producte i la seva frescor.

Així doncs, tots els mercats municipals de Barcelona tenen parades adherides al programa Comerç Verd. I és que tot i ser cada vegada més conscients dels avantatges d’una alimentació sostenible, la seva venda ja era una pràctica habitual en moltes parades. Totes les parades i els seus productes s’identifiquen amb un cartell en color verd, que dependrà de l’origen o producció:

  • Producte local: es produeix a Catalunya, és de proximitat i baix impacte mediambiental que garanteix que l’aliment és fresc.
  • Producte ecològic: aliments de producció sostenible amb la salut de les persones i amb el medi ambient.
  • Producte directe de pagès, de llotja, de petit productor i elaboració pròpia: són productes que no tenen intermediaris (és un circuit de transport molt curt), s’adquireixen directament al productor, a la llotja, o bé s’elaboren amb un obrador autoritzat (com per exemple, els embotits).

Actualment, amb TRAM pots arribar a 7 mercats de Comerç Verd:

  • Mercat de Les Corts (parada Maria Cristina)
  • Mercats de Galvany i del Ninot (parada Francesc Macià)
  • Mercat del Fort Pienc (parada Marina)
  • Mercat del Clot (parada Ca l’Aranyó)
  • Mercat de Sant Martí (Sant Martí de Provençals)
  • Mercat del Besòs (parada Parc del Besòs)

Malgrat els mercats de l’àrea metropolitana no participin de la iniciativa, moltes parades també ofereixen aliments de proximitat, ecològics o directes del productor: el Mercat de Sant Roc (parada Sant Roc); el Mercat de Marsans (parada Ignasi Iglésias); el Mercat de la Plana (parada La Sardana); el Mercat del Centre (parada Bon Viatge); i el Mercat de Sant Just (parada Walden).

Durant aquest any els mercats preveuen anar un pas més enllà en la lluita contra el canvi climàtic: promouran la reducció de residus, la reducció i eliminació de plàstics d’un sol ús i el consum d’energies renovables i més sostenibles.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.