Dia Mundial de la Gastronomia

La sostenibilitat té cada vegada més pes en el dia a dia de la ciutadania. Cuidar l’entorn i protegir el medi ambient és imprescindible per garantir que tothom pugui gaudir dels recursos de la natura.

Reciclar els envasos, apagar l’standby dels aparells electrònics per no consumir més energia de la necessària o dur una alimentació sostenible són només algunes de les petites accions que sumades, tenen un impacte molt positiu. Consumir menjar ecològic, de proximitat o de temporada és una tendència des de fa anys, i cada vegada té més importància gràcies a la tasca de la ciutadania i d’entitats, com l’Ajuntament de Barcelona, que enguany celebra que és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible amb diverses activitats, consells i informació dels productes de temporada.

Els aliments de temporada i km.0 (produïts de manera local) es troben en el millor moment de maduració, són molt més gustosos i a més a més, aporten més beneficis per la salut. A la tardor, quan arriba el fred, es recomana consumir mandarines, taronges, aranges i llimones, aliments amb molta vitamina C que ajuden al sistema immunitari.

En canvi, al juny, quan comença l’estiu, els productes de temporada solen contenir una bona quantitat d’aigua i són més refrescants:

  • Fruites. Síndria, meló, préssecs i nectarines. Les cireres es consumeixen des d’abril i fins al juliol.
  • Verdures. Tomàquets, albergínia, remolatxa i cogombre.

Consulta tots els aliments de temporada d’estiu i la resta de l’any en aquesta eina de Gastroteca.cat.

La gastronomia sostenible no només afavoreix el medi ambient, sinó que també ajuda l’economia local. Molts pagesos, ramaders i pescadors venen els seus productes de proximitat (com els produïts al Parc Agrari del Baix Llobregat) sense intermediaris en els següents mercats de pagès als quals pots anar en TRAM:

  • Mercat d’Esplugues, els divendres, de 16 h a 20 h (Pont d’Esplugues – línies T1, T2 i T3)
  • Parc de Torreblanca, els diumenges de 10 h a 14 h (parada Torreblanca – línia T3).
  • Can Mercader a Cornellà, diumenges de 10 h a 14 h  (parada Ignasi Iglésias – línies T1 i T2)

Consulta tots els mercats de pagès de Catalunya al web. Comença a menjar de manera sostenible!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.