Festa de la literatura amplificada

Kosmopolis és un festival de literatura diferent i innovador el qual reuneix diferents professionals que tenen en la paraula escrita, recitada i electrònica la seva disciplina. Són poetes, filòsofs, periodistes o bibliotecaris, entre molts altres perfils experts que debaten i celebren l’actualitat.

Aquest esdeveniment se celebra des de fa gairebé 20 anys amb l’objectiu de donar visibilitat a tots els gèneres literaris, des dels més populars als més desconeguts, sempre amb la participació activa de la ciutadania.

Des del 16 al 20 de juny, el CCCB i altres espais com llibreries organitzen a Kosmopolis. La Festa de la Literatura Amplificada més de 50 activitats gratuïtes (algunes amb preus reduïts) per a tots els públics: actuacions, debats, conferències, tallers o projeccions, entre les quals destaquem:

  • Dimecres, a les 18 h. Xerrada “La lluna és una novel·la” amb Fatoumata Kébé i Laura Rosel (Sala Teatre – entrada 3 €).
  • Divendres, a les 13 h. Intervenció artística d’Enric Farrés Duran (Llibreria Laie CCCB – accés gratuït).
  • Dissabte, a les 19.30 h. Conversa “Els traductors de somnis” amb els autors Mia Couto, José Eduardo Agualusa y Tania Adam (Pati de les dones – entrada 3 € i disponible en streaming des del web).
  • Diumenge, a les 17.30 h. Gravació en directe del programa ‘SerieSelektor’ d’iCat FM (Sala Teatre – entrada gratuïta amb reserva prèvia).

El torneig de poesia recitada Poetry Slam se celebrarà novament amb una edició especial per a l’ocasió. Deu participants (slammers) oferiran les seves propostes adaptades a la temàtica de les exposicions actuals: “Mart. El mirall vermell” i “Ciència fricció. Vida entre espècies companyes”, amenitzat com ja és habitual pel mestre de cerimònies Payaso Manchego i la música de Dibe Dibosso (dissabte 19 de juny a les 21.30 h, entrada 3 €).

Una altra activitat relacionada amb la paraula (i la música) és el concert de Nico Roig amb so en 3D, una composició creada especialment per a una de les exposicions (diumenge 20 de juny a les 21.30 h – de franc amb reserva prèvia). És un format molt innovador en el qual els assistents porten auriculars i els músics es mouen al voltant, creant una experiència sonora única on el so pot arribar des de qualsevol punt.

Consulta la programació completa al web.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *