La Fontsanta, un parc amb vistes espectaculars

El Parc de la Fontsanta és una de les zones verdes més grans compartida pels municipis de Sant Joan Despí, Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern. Inaugurat l’any 1995, té una mida aproximada d’unes 16 hectàrees (gairebé com el parc de la Ciutadella) situades als peus de la muntanya de Collserola, on antigament existien vinyes, terres de cultiu, el torrent del Pont Reixat i la riera de la Fontsanta, la qual dóna nom al parc. Actualment, aquestes aigües es canalitzen abans que arribin al parc amb destí riu Llobregat.

Com a curiositat, està situat amunt d’un abocador utilitzat als anys 80 que resolia el ràpid creixement de la població a la meitat del segle XX. L’any 1991 i amb l’abocador ple, es va decidir sanejar i estabilitzar la zona per a construir el parc. De vegades, però, les terres tremolen lleugerament per a asseure’s.

A dins del parc les activitats que es poden practicar són gairebé infinites: prendre un refresc a la cafeteria, fer running pels camins, posar-se en forma amb els aparells de gimnàstica, jugar al ping-pong, patinar, jugar a bàsquet o a rugbi, fer un pícnic o gaudir amb les mascotes a la zona habilitada.

També compta amb espais d’interès ambiental, com el jardí de papallones i l’hotel d’insectes, els horts urbans o una vinya amb 700 ceps que commemora el passat agrícola de la zona. No obstant això, un dels espais més interessants és sense dubte el mirador del carrer del Marquès de Monistrol on hi ha una vista panoràmica del parc, que deixa entreveure la construcció en diferents alçades per salvar el desnivell i l’escultura El Mico, de Xavier Medina, un tribut a la natura.

Per la seva ubicació i la mida espectacular es pot arribar amb la línia T2, baixant a les parades Llevant-Les Planes, Centre Miquel Martí i Pol, La Fontsanta, i amb la línia T3, baixant a Hospital de Sant Joan Despí | TV3.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.