Dia de l’Implant Coclear a TRAM

S’estima que 466 milions de persones a tot el món pateixen de pèrdua auditiva en diversos graus. D’aquestes, mig milió utilitzen l’implant coclear, un dels grans avenços mèdics en audició. És un petit dispositiu electrònic que aconsegueix restablir la capacitat auditiva en persones amb sordesa severa, o amb moltes dificultats per escoltar. Aquest aparell consta d’una part implantada quirúrgicament a l’os de l’oïda i d’una altra part externa, formada pel receptor i el processador del llenguatge. D’aquesta manera, els sons es transfereixen directament al nervi auditiu, i a continuació, arriben al cervell, facilitant la conversa per telèfon o en entorns amb molt enrenou.

A Espanya hi ha més de 18.000 persones que ja utilitzen aquest implant, en molts casos després d’haver provat els audiòfons i no aconseguir una millora. La diferència és que els audiòfons amplifiquen el so, essent l’aparell idoni per a persones amb pèrdua d’audició. En canvi, en persones amb sordesa profunda els implants poden ser la millor solució, gràcies a la transmissió dels sons cap al cervell.

Aquest aparell, tot i utilitzar-se des del 1957, és encara molt desconegut per les persones. Per això, cada 25 de febrer se celebra el Dia Mundial de l’Implant Coclear. Però enguany hi ha un doble objectiu: donar visibilitat al col·lectiu i conscienciar de la situació que pateixen actualment a causa de l’obligatorietat de dur mascareta. Malgrat que aquest dispositiu millora la qualitat de vida, sol ser necessari recolzar-se en la lectura labial, per la qual cosa les mascaretes estàndards suposen una barrera en la comunicació. Així doncs és de gran importància l’ús de mascaretes comunicatives, aquelles que tenen una zona transparent i que ajuden a comprendre l’interlocutor.

La Federación AICE (Associacions d’Implantats Coclears d’Espanya) commemora aquest dia amb diferents activitats com tallers, webinars i missatges divulgatius al transport públic com TRAM. Us animem a buscar els hashtags #MascaretesComunicatives, #WorldHearingDay i #DiaImplantCoclear i penjar les vostres fotografies a les xarxes socials!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.