Webinars contra el càncer

La FECEC (Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer) fa 20 anys! Vint anys que treballa per a millorar la qualitat de vida de les persones malaltes en les diverses etapes: la prevenció, prenent mesures per a reduir el risc de contraure la malaltia, l’atenció oncològica, quan el pacient ha d’enfrontar-se al tractament, i després del càncer, quan se supera la malaltia i es torna a recuperar la normalitat tant personal com professional.

És també l’entitat que engloba les principals organitzacions de Catalunya, com l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) o la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia, entre altres. La tasca principal és representar a aquestes organitzacions i fer d’interlocutora amb l’administració pública o altres entitats, visibilitzant la tasca diària que fan les persones voluntàries i les professionals del sector. A més a més, organitza diferents cursos de formació per a persones treballadores, amb l’objectiu d’acompanyar al pacient i la seva família de manera empàtica i oferint un servei de qualitat.

Per a commemorar l’aniversari s’ha organitzat durant el mes de març (a les 18 hores) un cicle de webinars online i gratuïts en col·laboració amb TRAM. Per a participar només es requereix inscripció prèvia al web:

  • 3 de març: Menjar quan apareixen els efectes secundaris del tractament
  • 10 de març: Les seqüeles després del tractament oncològic
  • 17 de març: Activitat física és salut
  • 24 de març: Sexualitat i Càncer
  • 31 de març: Cures de la pell en el pacient oncològic: Mites i realitats de la foto protecció (sessió en castellà).

Actualment no es coneix amb exactitud el perquè una persona desenvolupa càncer i una altra no, tot i que hi ha alguns factors de risc que incrementen les possibilitats. Per això, és tan important la prevenció reduint aquells factors de risc modificables (els que es poden controlar), com el tabaquisme, una dieta poc saludable, el consum d’alcohol o el sedentarisme.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.