Entra al cercle d’intercanvi de productes

T’agrada teixir i has acumulat diferents llanes? Necessites un martell per a muntar una prestatgeria o restaurar un moble? O potser et sobra un lot de gots de vidre, però en canvi, necessites un escorredor de plats. Donar allò que et sobra o agafar el que es necessita és tan fàcil com anar a l’Espai d’Intercanvi Barceloneta (passeig de Salvat Papasseit, 1 – parada de TRAM Ciutadella | Vila Olímpica). En aquest indret podràs deixar els estris que ja no fas servir i (si ho necessites) endur-te’n a casa un altre de segona mà. Allarga la vida útil dels objectes!

Gestionar i tractar els residus provoca gairebé el 10% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle a la ciutat. És per aquest motiu que es fa tan important llençar només allò que està en males condicions o no es pot reparar. Si en cas contrari, l’objecte encara pot ser d’utilitat, l’intercanvi allargarà el seu cicle de vida i es contribuirà a reduir l’impacte mediambiental. A més a més, també ajudarà a una persona que necessiti un producte només de forma puntual, com les eines. Aquest model de consum es denomina economia circular, i implica compartir, reutilitzar, reparar i reciclar materials i productes.

L’Espai d’Intercanvi Barceloneta (dimarts a divendres de 10 h a 14 h i de 15 h a 19 h) està ubicat a la Fàbrica del Sol. Per començar  a gaudir dels avantatges de l’economia circular només cal portar el material, i depenent de la petjada de carboni que s’estalvia en el medi ambient o l’estat de conservació del producte, s’atorgaran fins a un màxim de 30 punts, necessaris per a adquirir altres estris.

Els objectes que es poden portar són: material de papereria (arxivadors, llapis, tisores…), material tèxtil o de merceria (tot i que no s’accepten peces de roba), eines de ferreteria i fusteria, eines i objectes de la llar (miralls, làmpades, gots, plats…) i petits electrodomèstics, com càmeres, ordinadors, mòbils o tauletes. Al web podràs consultar el llistat complet i descobrir tot allò que ja hi ha disponible!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.