Visita als Jardins de Vil·la Cecília i Vil·la Amèlia,

Molt a prop de la parada de TRAM Maria Cristina es troben els Jardins de Vil·la Cecília i Vil·la Amèlia, dos espais verds ideals per a passejar, fer esport, gaudir de la vegetació o admirar les nombroses escultures. El més antic dels dos és el de Vil·la Cecília, una antiga finca rural propietat d’Eduardo Conde, fundador dels magatzems El Siglo (Rambla de Santa Mònica). Aquesta finca està encara en funcionament, actualment com a seu del Centre Cívic del Casal de Sarrià. Un lloc immillorable per a fer tallers i altres activitats amb el veïnat!

Per altra part els jardins de la Vil·la Amèlia tenen gairebé el doble de superfície que Vil·la Cecília. Va ser propietat de la família Girona, la qual va construir una finca amb una gran zona verda, ben frondosa i imponent. Algunes espècies vegetals de l’època que encara perduren són el fals pebrer, l’eucaliptus i quinze palmeres de Canàries. Tots exemplars centenaris! És en aquest jardí on també destaca l’estany circular amb l’escultura de bronze de Dríada, la nimfa protectora dels boscos, dissenyada per Ricard Sala. A un costat de l’estany li fa companyia la figura d’un efeb, l’Encantador de serps, de Jules Anthone.

L’art és un element molt important en ambdós parcs. A Vil·la Cecília també hi ha nombroses escultures, ja que en només accedir per la porta principal, unes fulles metàl·liques de Ginkgo biloba s’entrellacen en un arc per donar la benvinguda a les persones visitants. A mesura que es passeja es descobreix la resta de l’art, com l’Ofèlia ofegada de Francisco López, en referència al destí del personatge de Hamlet, o els fanals del jardí, inspirats en les branques dels arbres (disseny guanyador d’un premi FAD – Foment de les Arts Decoratives).

Caminar pels jardins amb tranquil·litat és la millor manera de descobrir tots els secrets. Però, si vols “visitar” les antigues cases senyorials de Sarrià de principis del segle XX, pots descarregar des del web l’àudio de la visita guiada creada per La Fàbrica del Sol amb l’objectiu de gaudir-la des de casa. Serà com si et tele transportessis!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.