La música clàssica t’acompanya arreu

La Maria avui s’ha llevat ben d’hora per anar a la feina. Ha caminat uns 5 minuts des de casa fins a arribar a la parada Gorg de la línia T5. El trajecte fins a la parada Glòries l’ha fet en silenci, però ha aprofitat per animar-se amb una mica de música clàssica. Com volia començar el dia amb energia ha escollit les bandes sonores de Star Wars, E.T. i Jurassic Park, del compositor John Williams.

En el viatge de tornada a casa ha optat per una simfonia inspiradora de Beethoven i ha aprofitat per a pensar en alguns plans de futur. Un cop a casa i en ficar-se al llit, la música que ha preferit és més relaxada i suau, com un concert de l’Orquestra Pau Casals que enguany fa cent anys.

Aquests recitals no només els ha escoltat amb els auriculars endollats al mòbil, sinó que en realitat també ha tingut l’ocasió de veure’ls per la pantalla, ja que es tracta de les actuacions en streaming del Digital Hall de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, al Palau de la Música.

La Digital Hall és una plataforma creada amb l’objectiu de fer arribar la música simfònica a tot arreu, amb una qualitat de so i vídeo molt alta com si es visqués d’una manera presencial. Així, tothom pot gaudir dels concerts en qualsevol lloc, només amb un mòbil o ordinador i connexió a internet:

  • Arxiu: Són actuacions que ja s’han celebrat durant la temporada 2020-2021. Recomanem especialment els concerts gratuïts, com El Matí de ‘Peer Gynt’ o la Simfonia núm. 5 de Beethoven. La resta d’actuacions tenen un import d’entre 3,99 € i 4,99 €, com el recital Star Wars i altres BSO o la Novena Simfonia de Beethoven.
  • Streaming: Funcions programades amb artistes de renom. Tot i ser de pagament (6,99 €) el primer concert escollit és de franc! Només caldrà registrar-se per a veure el pròxim 20 de febrer a les 12 hores la sessió de violoncel de Mischa Maisky & Dvořák.

Un cop comprada l’entrada, l’actuació estarà disponible durant 72 hores, un temps més que suficient per a poder gaudir de la música diverses vegades! I si t’estimes més escoltar diferents estils de música o posar banda sonora als teus viatges, pots escoltar les llistes de l’Spotify de TRAM i col·laborar-hi afegint les teves cançons preferides perquè les descobreixin la resta de passatgers!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.