Protegeix la biodiversitat jugant!

Que fàcil seria protegir les espècies animals i vegetals amb un sol clic de ratolí, oi que sí? Malauradament, les noves tecnologies encara no han avançat tant com per aconseguir-ho, però sí que el món virtual ajuda a donar visibilitat a aquests desafiaments i conscienciar sobre la necessitat de protegir el medi ambient.

El Museu de les Aigües ha creat una aventura virtual per a “lluitar” contra l’accelerada pèrdua de la biodiversitat en família, que junt amb el canvi climàtic, tenen un impacte negatiu sobre el cicle de l’aigua i el benestar de les persones. La plataforma tecnològica escollida és Minecraft, un videojoc molt conegut (i utilitzat) per la joventut, que ajuda a experimentar les construccions online. És semblant al “Lego”, ja que amb blocs en forma quadrada o rectangular, normalment de dimensions similars, es poden crear nous escenaris. Una de les característiques més divertides, és que a mesura que s’avança en el joc, s’aconsegueixen més blocs de mides i colors diferents, ideals per a fer grans construccions.

El nou món que es pot crear no té cap límit, la imaginació és la que té el poder. Per aquest motiu, també és una eina molt utilitzada en el sistema educatiu. Gràcies a la facilitat d’ús, moltes escoles l’aprofiten per explicar d’una manera senzilla, divertida i original com es construïen les piràmides, el funcionament el motor d’un cotxe, o fins i tot, les matemàtiques. Aquest mètode es denomina gamification (game+education), és a dir, aprendre jugant.

La iniciativa “el repte de la biodiversitat” del Museu de les Aigües s’emmarcaria dins la matèria de ciències naturals. L’objectiu és protegir la biodiversitat i renaturalitzar l’espai, aconseguint que les espècies autòctones es reprodueixin, creant espais de refugi i alimentant la fauna més vulnerable, per exemple descobrint quines plantacions de flors afavoreixen la pol·linització.

Per accedir al joc és imprescindible crear un compte d’usuari enviant un correu electrònic a museudelesaigues@agbar.es. Un cop tens les dades d’accés, es descarrega el joc des del web. Tindràs 30 minuts per resoldre el repte, creus que ho aconseguiràs? No pateixis si no ho resols, pot tornar a jugar tantes vegades com vulguis!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.