Descobreix la literatura amagada als carrers de Barcelona

Vols convertir-te en l’Agatha Christie o en Sherlock Holmes per un dia? O per tant com vulguis! L’aplicació Literapolis BCN és un joc interactiu que té l’objectiu de fomentar la lectura i la descoberta de la ciutat mitjançant una gimcana literària. Es dirigeix principalment a nois i noies d’entre 14 i 18 anys (les persones que probablement encara no tenen per hàbit la lectura), però està disponible per a tothom: adults, famílies amb infants, etc.

Consisteix en un joc de pistes creades a partir de les novel·les que tenen Barcelona com a escenari. Per a jugar només cal descarregar l’app (per Android i per iPhone), triar una novel·la i seguir un dels tres itineraris a peu que es proposen. Així el primer itinerari permet descobrir el llibre i l’autor, el segon, respondrà a preguntes sobre el llibre un cop ja s’ha llegit, i el tercer, desxifrarà enigmes amb jocs d’enginy vinculats a la ciutat i a la novel·la.

Les recompenses per a jugar són molt interessants. Per una banda, permet aficionar-se a la literatura d’una forma divertida, i per l’altra, obtenir premis a mesura que es completen les rutes. Cada cop que es resolgui una pista es rebrà al telèfon mòbil continguts originals amb il·lustracions i vídeos. Quan l’itinerari es completi, es rebran entrades 2×1 o descomptes per a museus o centres culturals i de lleure relacionats amb la trama de la novel·la, com el parc d’atraccions del Tibidabo.

Cada ruta té deu punts d’interès, és a dir, deu proves que s’activaran automàticament quan s’arribi al punt exacte marcat al mapa. Així que porta el mòbil ben ple de bateria per no perdre’t res! De les 21 novel·les que tens disponibles recomanem les següents:

  • Marina, de Carlos Ruiz Zafón i Serena, de Dolors Garcia i Cornellà: districte de Ciutat Vella
  • Hot Dogs, de Care Santos: districte de Sants Montjuïc i Sant Gervasi
  • Mirall trencat, de Mercè Rodoreda i Wendy i l’enemic invisible, d’Andreu Martín: districte de Sant Gervasi i Eixample
  • El pont de Mühlberg, de David Castillo: districte de Gràcia i Horta-Guinardó

La literatura és cultura i també és esbarjo!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.