Visita virtual al Palau Güell

La relació d’Antoni Gaudí amb Eusebi Güell va ser un tàndem perfecte. Gràcies a la participació de l’arquitecte a l’Exposició Universal de París l’any 1878 ambdós personatges es van conèixer, esdevenint una de les millors casualitats de la història. De la mà del negociant i mecenes ara podem gaudir d’edificis extraordinaris com la finca Güell, el primer treball de Gaudí, el Palau Güell, residència habitual de la família, i, a continuació, el Park Güell, ideat com a complex residencial per a famílies benestants.

La història del Palau Güell comença al carrer Nou de la Rambla, 3, on la família Güell-López vivia. Com tenien una vida social i cultural molt activa van decidir ampliar-la amb la construcció de la finca situada al número 5. L’arquitecte encarregat va ser Gaudí, i així aquest habitatge té el caràcter innovador que caracteritza les seves construccions. Com a detall, la música és l’element central, i de la mà de l’art i l’arquitectura, es va dissenyar un saló central preciós aïllat de l’ambient exterior, cobert amb una cúpula situada a més de 15 metres d’alçada que feia de caixa de ressonància. En aquest espai es feien concerts, recitals i altres esdeveniments culturals. Al segon pis, al voltant de la cúpula, se situava la coral, que dirigia la veu a través d’una galeria de finestres. L’acústica, per tant, arribava del “cel”, com un sistema d’alta definició al segle XIX.

La visita virtual al Palau Güell permet descobrir aquest i altres detalls amb molta qualitat, ja que cada panoràmica mostrada és el resultat de 21 fotografies del mateix angle amb diferents intensitats de llum, pensades per a reproduir de manera fidel totes les llums i ombres d’una visita presencial.

L’edifici té una distribució diferent de les habituals. Les estances s’han creat entorn del saló central, situat al bell mig del primer pis. Als extrems, la sala de visites i el menjador exterior amb sortida al pati del migdia. En total, 26 espais espectaculars distribuïts en 5 plantes. Les estances que no es poden perdre de vista per la seva magnitud i bellesa són les cavallerisses (soterrani), el terrat, i les habitacions privades d’Eusebi Güell i la seva dona, Isabel López, filla dels marquesos de Comillas (segon pis).

Com a curiositat, el Palau Güell va posar de manifest la faceta de dissenyador d’interiors de Gaudí, amb mobles dissenyats per l’ocasió i que es poden admirar durant la visita: el sofà-escó al saló central; el banc-escó de la sala de tribuna; la chaise longue d’Isabel López; el tocador d’Isabel Güell (una de les filles) o les cadires amb motius de gats i ratolins. Podràs trobar tots els elements?

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.