TRAM col·labora amb la mobilitat de les persones sense llar

Sant Joan de Déu Serveis Socials treballa per a recuperar la qualitat de vida de les persones sense llar a través d’entitats solidàries. Aquestes persones, a banda de necessitar una residència de manera temporal, també requereixen altres serveis com el transport públic per a desenvolupar les tasques del dia a dia, per exemple anar a estudiar, anar al metge o treballar.

TRAM i Moventia tornen a col·laborar amb Sant Joan de Déu, enguany amb una donació de 60.000 euros, import que facilitarà a unes 500 persones de diferents entitats l’accés al transport públic durant un any. Extraordinàriament, durant el 2020 l’aportació també ha servit per a cobrir altres necessitats provocades per la pandèmia, com l’accés a EPIs o productes de neteja i desinfecció.

Una d’aquestes entitats és el Centre Residencial d’Inclusió La Llavor, el primer centre exclusiu per a dones sense llar, inaugurat el mes d’octubre. És un dels 3 espais que l’Ajuntament ha obert aquests últims mesos per atendre els diferents col·lectius que més estan patint les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia: les dones, els joves i les persones amb addiccions.

El centre és gestionat amb la col·laboració de la Fundació Ared, entitat que treballa per a la inclusió social i laboral de les dones, que tot i representar el 13% de les persones sense llar, pateixen una taxa de pobresa i un risc d’exclusió social molt més elevat que els homes. Això es tradueix en una autonomia inferior perquè en molts casos, no compten amb cap ingrés econòmic o són insuficients per accedir al mercat immobiliari. La situació s’ha agreujat lleument durant els últims mesos, ja que a causa de la pandèmia moltes persones s’han quedat sense feina.

Per això, és tan important crear espais que assisteixin, formin i ajudin a la inserció laboral. La Llavor disposa de 40 habitacions individuals per a dones fins que trobin una alternativa d’habitatge i feina més estable, que en anys anteriors a la pandèmia s’ha situat en una taxa del 40%. La Llavor a més a més, serà un centre estable que donarà servei de manera permanent.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.