El parc singular de Can Solei i Ca l’Arnús

Badalona gaudeix amb el Parc de Can Solei i Ca l’Arnús d’un espai verd únic i singular. És únic per la bellesa de la seva vegetació i arquitectura, i singular, perquè en realitat són dos parcs en un.

Originalment aquest espai es coneixia com a Can Solei, una finca agrícola de la qual es té coneixement des del segle XVI, però no és fins al XVIII que es troba documentada. El propietari d’aquella època, el doctor Josep Romà va convertir la finca en un espai majestuós per a famílies benestants, amb hort, vinyes, vegetació frondosa i diverses fonts d’aigua.

Ja a finals del segle XIX va vendre una part a l’empresari i polític Evarist Arnús. Així naixia Ca l’Arnús, la finca als afores de Barcelona pel lleure familiar. Com tenia una vida social molt activa, va convidar a la finca a diverses personalitats, com la reina Maria Cristina i el fill petit Alfons XIII. Amb el temps, l’espai es va cedir a l’Ajuntament i tothom va poder gaudir d’aquesta meravella, que recorda en gran part al Parc de la Ciutadella per la quantitat de vegetació, d’escultures, cascades, jocs d’aigua o el gran llac navegable.

Gairebé al bell mig del parc (de les 11 hectàrees, 3 corresponen a Can Solei i 8 a Ca l’Arnús) es troba la Torre del Rellotge, on es descobreix a la façana una estació meteorològica amb termòmetre, baròmetre, i pluviòmetre, un segon rellotge amb calendari i fase lunar, i l’últim amb informació del vent.

També és un tresor en vegetació, ja que hi ha més de 78 exemplars catalogats, dels quals, 25 són únics o singulars. A la plaça de les Palmeres (accés pel carrer de la Seu d’Urgell), s’inicia un itinerari circular d’1,5 quilòmetres amb informació d’aquestes espècies tan peculiars: el Ginkgo Biloba, una de les espècies d’arbres més antiga del món, la Nolina, un exemplar centenari, o el Margalló, de grans dimensions i amb la forma d’un drac.

Si vols fer l’itinerari des de casa, pots descarregar el plànol i tota la informació al web.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.