Celebrem el Dia Internacional del Ioga als espais verds

Avui és el Dia Internacional del Ioga, una pràctica no només esportiva, sinó que també és considerada una pràctica mental i espiritual. De fet, la paraula ioga significa en sànscrit unitat de la ment i del cos. Originari de l’Índia, aquest esport ha deixat de ser una moda temporal (i que practicaven només personatges populars), i s’ha convertit en una opció realment interessant per a practicar a l’aire lliure o al gimnàs mitjançant classes dirigides.

Existeixen diverses modalitats, depenent de la seva intensitat o de la resistència física de cada persona, encara que totes les versions practiquen les mateixes postures (anomenades asanas en sànscrit). Les més habituals són el Hatha, l’Ashtanga, el Kundalini i el Bikram.

  • Hatha: és la modalitat més estesa, de baixa intensitat i ideal per a iniciar-se.
  • Ashtanga: d’un nivell mitjà, és un ioga molt més dinàmic i enfocat a persones amb bona forma física.
  • Kundalini: la modalitat més exigent basada en l’execució tant d’asanas com de meditació, millora la vitalitat i el benestar general.
  • Bikram: similar al Hatha, és un ioga de baixa intensitat, practicat en indrets a més de 40 graus per afavorir l’elasticitat.

Com és molt millor practicar aquesta activitat que llegir sobre ella, us proposem celebrar el Dia Internacional del Ioga en diversos espais verds, als quals podreu arribar ràpidament en TRAM.

L’espai de referència per a practicar aquest esport és el Parc de la Ciutadella. A més, tant els dimecres a les 18 hores com els diumenges a les 19 hores, hi ha diverses classes dirigides (accés lliure amb posterior donatiu) per a iniciar-se en aquest esport (parada Ciutadella | Vila Olímpica – línia T4). Molt a prop, es troba la Platja de la Nova Icària o Bogatell, on també es pot practicar ioga amb unes vistes espectaculars al mar.

Les lleres dels rius també són un excel·lent espai (sempre que no hi hagi risc de pluja). Així doncs, amb la xarxa Trambesòs arribarem al riu Besòs (baixant a les parades La Catalana – línia T5 o Estació de Sant Adrià – línies T4 i T5), i amb la xarxa Trambaix arribarem al riu Llobregat, baixant a la parada Bon Viatge– línies T1 i T2).

Les persones que practiquen ioga amb freqüència, solen notar ràpidament els beneficis que aporta per la salut: millora la resistència i la postura, augmenta la capacitat de concentració i estabilitat emocional, i genera un estat de pau i tranquil·litat.

Per alguna cosa és una pràctica esportiva mil·lenària!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.