Cinema en femení a la Filmoteca

Gairebé 3 dècades avalen la Mostra Internacional de Films de Dones, un dels esdeveniments de cinema més llargs de l’any, ja que es divideix en tres períodes: hivern, primavera-estiu i tardor. Té com a seu central la Filmoteca, tot i que també es projecta de manera itinerant en diferents espais a l’aire lliure. Així doncs, és una activitat interessant per gaudir del cinema amb una temperatura ideal, quan el sol comença a amagar-se.

L’objectiu és donar visibilitat a pel·lícules internacionals tant dirigides com realitzades per dones. En concret, en l’edició d’enguany (primavera-estiu) més de 15 països tenen representació en els 51 films que es projecten, sobre temes tan dispars com la religió, LGTBi, immigració, vellesa o explotació laboral:

  • Sessions de curtmetratges. La directora Helena Taberna proposa una selecció de 8 curtmetratges que ha realitzat en les diferents etapes de la seva vida. Temes socials, com la immigració, les guerres o la violència masclista es tractaran als films (18 i 19 de juny a les 21.30 hores, a la Filmoteca).
  • La buena nueva. El llargmetratge, també d’Helena Taberna, relata les decisions del rector d’un poble a l’inici de la Guerra Civil, posant en perill la seva pròpia vida. (20 de juny a les 17 hores, a la Filmoteca).
  • Black pond. La directora anglesa Sarah Jessica Rinland, fa un recorregut pel regne animal del sud d’Anglaterra mitjançant dos dels sentits: el tacte i la vista (20 de juny, a les 21.45 hores, a la Plaça Sant Pere).
  • Acantilado. Helena Taberna estrena a Catalunya aquest film, que narra la investigació d’un fiscal a una secta on vivia la seva germana. (23 de juny a les 19 hores, a la Filmoteca).
  • Curts en femení. Cinc curtmetratges dirigits i protagonitzats per dones es projectaran a l’aire lliure a la Plaça Sant Pere (11 de juliol a les 21.45 hores).

Les projeccions a l’aire lliure són gratuïtes, en canvi, l’entrada a la Filmoteca és de 4 € (individual) i 3 € (reduïda).

Un cop finalitzi l’edició de primavera-estiu, agafarà el relleu la temporada de tardor, amb noves projeccions (encara no confirmades) des de setembre fins a final d’any.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.