Exposicions al Palau Robert

Al Palau Robert (pg. De Gràcia, 107) hi ha un tresor per menjar-se’l! Es tracta de la mostra “L’essència del gust” creada com a distinció a la trajectòria gastronòmica de la xef Carme Ruscalleda.

La mostra (fins al 29 de setembre) repassa la seva vida, sempre lligada a la gastronomia, des que va obrir el seu primer negoci (una botiga de queviures a Sant Pol de Mar), fins a l’actualitat. Ja fa més de 30 anys que aquella botiga de queviures es va reconvertir en una botiga de productes delicatessen, on va descobrir les virtuts de la cuina d’avantguarda. El 1988, va obrir el seu primer restaurant, el Sant Pau, que va tenir tant d’èxit (ha obtingut 3 estrelles Michelin) que fins i tot va aventurar-se a obrir un nou restaurant a Tòquio amb el mateix nom.

L’any passat, el Sant Pau de Sant Pol de Mar va tancar les seves portes, però actualment Ruscalleda col·labora dins la cuina de l’hotel Mandarin Oriental de Barcelona, gestionada pel seu fill Raül. Aquesta exposició doncs, homenatja tants anys de dedicació, esforç i il·lusió, d’una xef que ha sabut combinar a la perfecció la tradició i l’avantguarda.

Més exposicions al Palau Robert

A les altres sales del Palau també hi ha altres exposicions molt interessants: Els viatgers del Winnipeg i 7,5 milions de futurs.

L’exposició d’Els viatgers del Winnipeg commemora el 80è aniversari de l’exili de refugiats republicans, a conseqüència de la Guerra Civil. Pablo Neruda, que en aquell moment era cònsol a París, va proposar llogar el vaixell Winnipeg per traslladar els refugiats des de França fins a Xile. La mostra recorre l’experiència que es va viure durant la travessia. A partir de setembre, data de finalització, s’exhibirà a Santiago de Xile.

L’exposició 7,5 milions de futurs convida els visitants a participar en primera persona. És una exhibició interactiva, que mitjançant mappings, figures 3D i pantalles digitals fa un recorregut sobre les fites històriques a Catalunya. Els visitants a més, podran atrevir-se a predir el futur d’una manera molt original: redactaran un correu electrònic sobre la Catalunya de 2024, aspectes educatius, socials, culturals…. En 5 anys, rebran a la bústia electrònica el correu que van escriure i sabran si han encertat el futur!

Totes les exposicions del Palau Robert són de franc!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.