Mou el límit del tennis amb TRAM Barcelona Open

Arriba la tercera edició del TRAM Barcelona Open, ja consolidada com una de les millors competicions en àmbit mundial de tennis en cadira de rodes. El torneig forma part de la categoria ITF2 (International Tennis Federation) i aconseguir un bon resultat aquí puntuarà per l’etapa classificatòria dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

Enguany participaran un total de 40 jugadors i jugadores representants de 16 països. 15 tennistes formen part del TOP-20 mundial, com Martín de la Puente (núm. 1 d’Espanya i 12 mundial), i d’aquests, 5 en formen del TOP-10, com el guanyador de l’anterior edició, Takashi Sanada (núm. 9) o Giulia Capocci (núm. 4).

No és habitual tenir l’ocasió de veure un torneig de tennis de nivell, i a més a més, amb entrada de franc:

Divendres

  • Quarts de final d’individual: masculí i femení
  • Semifinals de dobles: masculí i femení

Dissabte

  • Semifinals d’individual: masculí i femení
  • Final de dobles: masculí i femení
  • Entrega de premis de dobles

Diumenge

  • Final d’individual: femení (9 hores)
  • Final d’individual: masculí (11 hores)
  • Entrega de premis d’individuals

El TRAM Barcelona Open se celebra al Reial Club de Polo de Barcelona, a només uns minuts a peu de la parada de TRAM Avinguda de Xile, línies T1, T2 i T3.

El tennis en cadira de rodes va començar a practicar-se fa més de 30 anys, quan Brad Sparks va necessitar fer exercicis de rehabilitació, com a conseqüència d’un accident d’esquí. Curiosament, no va ser fins als Jocs Olímpics de Barcelona, l’any 1992, que el tennis en cadira de rodes va considerar-se esport paralímpic. Actualment aquest esport compta amb més de 1.000 participants i 160 competicions secundades per la Federació Internacional de Tennis. Les regles de joc només varien en una excepció: la pilota pot botar dues vegades en comptes d’una, però així i tot, el 80% de tennistes només necessita un bot.

Aquest cap de setmana és per l’esport paralímpic de raqueta. Fins i tot, podria ser, que en aquest torneig veiem jugar als guanyadors i guanyadores de la medalla d’or als pròxims Jocs!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.