TRAM posa fre a l’ictus

En l’època actual que vivim, l’època de la tecnologia, de la immediatesa i de l’estrès, hem de saber trobar moments per a dedicar-nos a nosaltres i posar fre a la tensió o l’esgotament diaris. Activitats com llegir, fer esport de baixa intensitat o seguir una dieta mediterrània són essencials per dur una vida saludable i prevenir malalties.

Per exemple, malalties com l’ictus, que cada any afecta unes 120.000 persones. És la primera causa de mort entre les dones i la segona entre els homes. Segons l’estudi realitzat pel Grup d’Estudi de Malalties Cerebrovasculars (GEECV), la taxa de mortalitat a causa d’un ictus, arriba, en l’àmbit europeu, fins a les 650.000 persones. Per això es fa imprescindible conscienciar de la seva prevenció.

L’ictus (també anomenat accident vascular cerebral, embòlia o trombosis) és una malaltia cerebrovascular, ocasionada per la falta o disminució de flux sanguini. El cervell no rep la quantitat de sang necessària i per tant les cèl·lules nervioses es queden sense oxigen. Malgrat que les persones més grans de 55 anys són més propenses a patir un ictus, tothom es troba en risc, ja que l’edat no és l’únic factor. Existeixen altres causes com poden ser dur una vida sedentària, patir obesitat, tabaquisme, alcoholisme, diabetis, hipertensió arterial o altres malalties del cor.

Però el 90% dels casos es poden prevenir, ja que és una malaltia que “avisa”. Aquest és l’objectiu de l’Associació Freno al ictus, dedicada a donar visibilitat a la malaltia i a informar de la prevenció, de la seva diagnosi i en últim cas, d’una intervenció a temps.

L’equip de TRAM ja ha rebut la formació de l’associació en matèria de prevenció i saber actuar davant dels símptomes d’alerta:

  • Paràlisi facial
  • Pèrdua de força
  • Dificultats d’expressió
  • Mal de cap
  • Dificultats de visió

Quan ens trobem algú amb aquests símptomes, hem de seguir 3 passes senzilles:

  1. Demanar que somrigui
  2. Fer que aixequi els braços
  3. Demanar una resposta a una pregunta

Si alguna de les peticions no s’ha pogut completar, s’haurà de trucar ràpidament a emergències per rebre una atenció especialitzada.

Dur un estil de vida saludable (reduint l’estrès), seguir una dieta mediterrània i fer exercici regular és essencial per prevenir els accidents cerebrovasculars.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.