La plaça de les Glòries a vista d’ocell

Els miradors són finestres a l’exterior, ja sigui cap al mar, la muntanya, o l’evolució d’uns treballs de construcció. Aquest últim cas pot sonar estrany, però és totalment real, ja que s’ha instal·lat un mirador molt peculiar per contemplar les obres de la plaça de les Glòries.

Així doncs, ara que ha finalitzat el primer tram (situat entre Glòries i el carrer Mallorca), totes aquelles persones que tinguin ànima de tècnica de construcció, sigui aficionada a la fotografia, o simplement tingui curiositat, podrà accedir de franc al mirador el primer dissabte de cada mes, en horari de 10 a 14 hores. Els sis metres d’alçada de la plataforma permeten obtenir una vista d’ocell i en 360º de la Gran Clariana central (situada entre els carrers Independència i Cartagena), la Meridiana i les obres dels túnels viaris. També s’arriba a veure fàcilment la Sagrada Família o la muntanya de Collserola amb el Tibidabo al seu cim.

Cada cop s’està més a prop de la finalització dels treballs, que convertiran la plaça de les Glòries en un gran espai verd amb usos polivalents: zona infantil, espai ludicoesportiu per a joves i zona per a gossos. Els extrems nord i sud del parc també estaran connectats amb un nou passeig per a vianants i bicicletes, i una part es destinarà a equipaments educatius, culturals i una illa de pisos de lloguer social.

El mirador es troba al passadís de les obres (davant del Museu del Disseny – DHUB), així després d’haver contemplat la reconversió de la plaça, podrem aprofitar la sortida per visitar alguna de les exposicions temporals o permanents del Museu.

Fins a l’1 de setembre s’exhibeix l’exposició temporal El millor disseny de l’any (entrada gratuïta), que recull 400 obres d’art finalistes i guanyadores dels principals premis de disseny: gràfic, artístic, comunicació visual, arquitectura i interiorisme i moda. El Museu també alberga a cada planta una exposició permanent especialitzada en la història del disseny gràfic, de la moda i dels productes (entrada general 6 € i reduïda 4 €).

Per visitar tant les obres de la plaça com les obres del museu baixarem a la parada Glòries de les línies T4, T5 i T6 de TRAM.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.