Receptes ecològiques amb cuina solar

Si un dia ens perdéssim en una illa deserta una de les coses que més ens preocuparia (a banda del nostre rescat) és l’alimentació. La nostra dieta probablement consistiria exclusivament de fruita, verdura i de vegades peix o carn. Malgrat tot, si a l’hora de cuinar tinguéssim l’ajuda d’un forn solar i no ens calgués fer foc, la nostra estada fins i tot seria agradable.

Però no cal arribar a aquest extrem, ja que podem experimentar els beneficis de la cuina solar gràcies al servei de préstec de La Fàbrica del Sol. És tan fàcil com fer la reserva d’una cuina i un forn solar (es poden demanar junts o bé per separat) mitjançant un formulari al web, i durant dues setmanes podrem viure aquesta experiència! La cuina solar, amb forma parabòlica, permet cuinar qualsevol recepta feta en una olla. En canvi el forn solar, és perfecte per receptes fetes amb massa com pans, pizzes o pastissos.

En ambdós aparells s’adjunten instruccions amb indicacions per a muntar l’estructura i consells de seguretat, com la utilització d’olles de color fosc, situar-nos en un espai a l’aire lliure, pla i protegit del vent, o la importància de cuinar en un dia assolellat que permeti l’exposició directa del sol. De fet, haurem d’utilitzar crema solar per a protegir-nos mentre cuinem.

El llibre de receptes que s’inclou indica els ingredients i el temps de cocció. Per exemple, unes galetes de xocolata triguen aproximadament dues hores, la pasta una hora i mitja, i les carns entre 3 i 4 hores. Així doncs, en funció del temps que tinguem i dels ingredients que disposem podrem escollir les receptes més adients!

El gran beneficiat de la utilització d’aquests electrodomèstics ecològics és el medi ambient, ja que aquesta modalitat redueix tant el consum d’electricitat o gas com l’emissió de gasos tòxics. A més, és molt divertit i ideal per a practicar a l’aire lliure en família, ara bé, els menors sempre han d’estar acompanyats per un adult que supervisi tot el procés, ja que s’arriba a temperatures altes i s’ha de manipular amb molta cura.

Quines receptes us agradaria provar amb la cuina solar?

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.