Espais verds per activar el cos i la ment

Fer exercici de manera regular és beneficiós tant pel cos com per la ment, i si el combinem amb una dieta mediterrània, els beneficis es multipliquen. Es recomana fer esport entre 2 i 3 cops per setmana, alternant els dies per tal que la musculació descansi. Tot i que si practiquem una activitat suau, com caminar, es pot practicar cada dia.

La teoria ens la sabem bé, però de vegades la pràctica ens costa més. Ara bé, i si fem esport en un espai verd, al nostre ritme i amb persones amb les mateixes aficions? Aquesta és la proposta del programa “Activa’t als parcs”, enfocat a la pràctica d’exercici obert al veïnat (l’assistència és gratuïta i no cal inscriure’s prèviament).

Aquesta iniciativa contempla tres tipus d’exercicis: aeròbics, resistència i flexibilitat amb l’objectiu de promoure un estil de vida actiu.

  • Aeròbics: Són activitats de baixa o mitjana intensitat realitzades durant períodes de temps llargs, com caminar, el ciclisme o natació.
  • Resistència: Aquests exercicis estimulen la capacitat física del cos davant d’un esforç, són exercicis com el ioga, pilates o abdominals.
  • Flexibilitat: Són exercicis que ajuden a estirar les articulacions i milloren la mobilitat com el ioga i el taitxí.

Les activitats que es poden practicar dins d’aquesta iniciativa són el taitxí, el txikung i caminades amb exercicis de memòria. Tots els districtes de Barcelona les han programat dos cops a la setmana (dilluns i dimecres o dimarts i dijous) i en diferents horaris (consulteu el llistat complet al web). També amb el TRAM es pot arribar fàcilment als següents parcs:

  • Parc de la Ciutadella: dimarts de 12 h a 13 h taitxí i txikung i dijous de 12 h a 13 h caminades amb exercicis de memòria (parada Wellington – línia T4).
  • Jardins de la Maternitat: dimarts de 10 h a 11 h taitxí i txikung i dijous de 10 h a 11 h caminades amb exercicis de memòria (parada Pius XII – línies T1, T2 i T3).
  • Parc del Clot: dilluns de 10 h a 11 h taitxí i txikung i dimecres de 10 h a 11 h caminades amb exercicis de memòria (parada Can Jaumandreu – línies T5 i T6).
  • Espai verd de la rambla de Prim, 53: dimarts de 10 h a 11 h taitxí i txikung i dijous de 10 h a 11 h caminades amb exercicis de memòria (parada Alfons el Magnànim – línies T5 i T6).

A banda d’aquest programa, diumenge 23 se celebra la Festa del Fitness (de 10 h a 11.15 h al Moll de la Fusta), una classe multitudinària celebrada cada any per promoure l’activitat física saludable i accessible, ja que resta obert especialment a persones amb cadira de rodes. Us proposem començar la pràctica d’esport aquesta mateixa setmana!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.