Mou-te amb mitjans de transport sostenibles

La Setmana Europea de la Mobilitat se celebra enguany coincidint amb les festes de la Mercè, amb la intenció de promoure la mobilitat sostenible entre la ciutadania. Demà dissabte se celebrarà el dia sense cotxes, per la qual cosa es restringirà el trànsit durant tot el dia a la Via Laietana (des de la plaça Antoni Maura fins a la plaça d’Antonio López) i a Gran de Gràcia (des de Diagonal fins a la rambla del Prat). D’aquesta manera es podrà gaudir de la festa en vies pacificades exclusives per a vianants.

Tot i que la majoria d’activitats s’han programat a Barcelona, són moltes les poblacions que se sumen a la Setmana Europea de la Mobilitat amb activitats com la caminada conjunta (que travessa Sant Joan Despí, Sant Feliu, Esplugues i Sant Just Desvern pels camins saludables) i la Baixcletada, una marxa ciclista que recorre 7 municipis del Baix Llobregat. A l’edició de 2017 van participar un total de 265 municipis de Catalunya.

Així doncs a la Via Laietana, reconvertida en passeig de vianants, de 10 a 14 h se celebraran diverses activitats centrades en la utilització de mitjans de transport sostenibles, entre les quals participarà TRAM:

Plaça d’Antoni Maura fins a la plaça de l’Àngel

  • Taller de serigrafia: missatges sostenibles
  • Taller de creació de mems sostenibles
  • Jocs de carrer
  • Pedalejada en bicis “gastronòmiques” per obtenir sucs i crispetes

Plaça de l’Àngel fins a la plaça d’Antonio López

  • Decoració d’alforges per a la bici
  • Taller de reparació de bicicletes
  • Estand del TRAM: Activitats familiars

 

A l’estand del TRAM s’organitzarà una gimcana grupal amb 3 proves lúdiques i educatives: el Memory de seguretat, preguntes de coneixement sobre el TRAM i l’activitat Cooperem amb TRAM. L’objectiu de la gimcana és fomentar la cooperació i la convivència cíviques, així doncs, tant participants com visitants rebran una bossa d’obsequi amb un bolígraf, una maqueta retallable de TRAM i un braçalet fosforescent per anar amb la bici. D’aquesta manera es vol incentivar l’ús combinat d’aquests dos mitjans de transport sostenibles: el tramvia i la bicicleta.

L’ús habitual de mitjans de transport sostenibles és imprescindible per a la reducció de la contaminació, atès que un augment de contaminació atmosfèrica pot causar diverses malalties. Durant aquest any també ha entrat en vigor la restricció de cotxes contaminants a l’àrea metropolitana i és per aquest motiu que nombroses activitats tenen com a nucli el coneixement de pràctiques sostenibles.

A cada tram de carrer s’ubicarà un photocall per immortalitzar el moment! Pugeu les imatges de la festa etiquetant a TRAM (@tram_barcelona).

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.