Quidditch, l’esport “màgic” a Barcelona

En moltes ocasions la realitat supera la ficció i la saga de llibres i pel·lícules de Harry Potter no és una excepció. Al món màgic creat per l’escriptora J. K. Rowling apareix un  esport anomenat Quidditch, molt estès dins d’aquesta comunitat màgica. Què penseu si us diem que aquest esport ha traspassat la ficció i ara es juga a diferents ciutats, entre elles Barcelona?

Bé, el que es practica actualment és una adaptació de l’esport, ja que a la ficció s’utilitzen escombres voladores, i ara per ara que nosaltres sapiguem, encara no volen (però temps al temps!).

El joc es desenvolupa dins d’un estadi amb forma oval d’uns 150 metres de llarg per uns 55 metres d’ample. A cada extrem es posicionen 3 “cistelles” a diferent alçada que representen les porteries dels equips. A la ficció els 7 jugadors de cada equip porten una escombra entre les cames i utilitzen 3 pilotes diferents, la Quaffle, la Bludger i l’Snitch Daurada, cada una d’elles amb una funció diferent. La Quaffle s’utilitza per sumar punts, ja que cada encert o “cistella” atorga 10 punts. La segona pilota, la Bludger, s’utilitza per abatre els “defenses” de l’equip contrari. I l’Snitch Daurada, una petita pilota alada que atorga 150 punts, recorre el camp a una velocitat endimoniada fins que un jugador l’atrapa, moment en el qual finalitza el joc i se sumen tots els punts aconseguits. Podríem dir que aquest esport és una barreja entre futbol, bàsquet i rugbi.

La popularitat del joc entre els seguidors de la saga (anomenats muggles –o no mags-) és de tal magnitud que fins i tot s’han creat competicions esportives de Quidditch. A la lliga catalana hi ha 4 equips i qui resulta guanyador participa a l’European Quidditch Cup, una competició europea anual semblant a la Lliga de Campions de futbol.

Si voleu veure en acció algun dels dos equips de la ciutat, podeu anar als entrenaments, ja que són oberts al públic i molt a prop de la xarxa de TRAMBesòs. Els Barcelona Eagles Quidditch Team, primer equip que es va fundar a la ciutat, entrenen els diumenges de 10.30 h a 13.30 h, al Parc de la Pau (parada Port Fòrum – línies T4 i T6). Els Wyverns Quidditch Team entrenen al parc fluvial del Besòs (a l’altura de l’Avinguda Pi i Margall) els diumenges de 16 h a 18 h (parada Encants de Sant Adrià – línia T5).

És un esport diferent i molt divertit, i que als infants els encantarà veure en persona!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.