El TRAM “es trasllada” a Stuttgart

La ciutat de Stuttgart ha celebrat aquest cap de setmana la 7a edició del Campionat Europeu de Conductors/es de Tramvia (European TramDriver Championship), després de recollir el testimoni de la ciutat amfitriona l’any passat, Tenerife, on l’equip de conductors de TRAM va fer un molt bon paper. A més, enguany hi ha doble motiu de celebració, doncs el tramvia de Stuttgart ha fet 150 anys. Des del 1868 dóna servei!

Representants dels 10 països participants

En aquesta ocasió s’ha batut el rècord de participants amb la inscripció de 25 equips de 10 països d’Europa. L’equip d’Estocolm, format per Sara Asprenström i Jonas Arvidsson, ha estat guanyador absolut del campionat, seguits per Frankfurt i Bergen. Curiosament, els guardons a millor conductor femení i masculí no se l’ha endut cap integrant de l’equip d’Estocolm, sinó Frankfurt (millor conductora), i
Bergen (millor conductor).

L’Emma i el David, els nostres representants

Barcelona (TRAM) i Tenerife han quedat gairebé empatats a la meitat de la classificació general. L’Emma i el David, els nostres representants de TRAM, han fet un gran esforç i ho han donat tot. Enhorabona!

Les proves tècniques i d’habilitats a les quals els participants havien de fer front han estat conduir un tramvia “a cegues”, és a dir, amb el velocímetre cobert; practicar l’habilitat amb el fre apropant-se al màxim a un objecte; jugar a les bitlles amb una pilota gegant arrossegada pel tramvia; o empentar un got d’aigua sense vessar cap gota.

Aquest campionat, a banda de ser una competició entre els millors conductors d’Europa que tenen objectius comuns (competència europea, consciència ecològica i innovació tècnica), és també una celebració festiva entre els operadors de tramvia participants. Després de la demostració d’habilitats s’han reunit tots els participants al Museu del Tramvia de la ciutat per intercanviar coneixements i experiències en un ambient amè.

El pròxim any el campionat es trasllada a Brussel·les! Au revoir!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.