6è Campionat Europeu de Conductors de Tramvies

De la Champions al Championship, aquest cap de setmana ha estat d’allò més actiu en què a campionats es refereix. I és que a banda del famós partit de futbol, s’ha celebrat també un altre esdeveniment molt original: el sisè Campionat Europeu de Conductors de Tramvies, a Tenerife (o en el seu nom original, el Tram-EM European Tramdriver Championship), un esdeveniment anual que se celebra sempre en alguna de les ciutats europees on hi ha tramvia. Enguany a Tenerife hi ha hagut una doble celebració, ja que l’esdeveniment coincideix amb el 10è aniversari de la inauguració del seu servei ferroviari.

Un dels tramvies del Campionat

Així doncs, el passat diumenge, en una trobada entre la competitivitat i el bon humor es van donar cita 23 ciutats representades cadascuna per dos conductors, que van participar en les “olimpíades” del sector del transport en cinc proves de conducció que combinen destreses, seguretat i precisió, com una prova de velocitat i frenada, o una de les proves més divertides de la trobada: el joc de bitlles gegant, on el tramvia havia d’empènyer una pilota i aconseguir tombar totes les bitlles.

 

La Gemma i el Jaime, conductors de Trambesòs i Trambaix respectivament i participants en el campionat.

Els participants han sumat els diversos punts acumulats a les seves proves i finalment la ciutat guanyadora ha estat París, amb un total de 3.390 punts, Berlín i Frankfurt han quedat en segona i tercera posició. L’equip de TRAM va estar representat per la Gemma i el Jaime, conductors de Trambesòs i Trambaix respectivament. Amb un molt bon resultat, 2.370 punts, van aconseguir l’onzena posició, empatats amb la ciutat amfitriona. En els moments previs a la prova asseguraven voler i poder guanyar, i sentir-se orgullosos de representar a tots els conductors i conductores de TRAM. No obstant això, la prova que creien trobar més complicada era la de les bitlles, ja que tot i ser de les més divertides i originals, també exigia una alta concentració i precisió. En la qualificació individual el premi a millor conductora i conductor van recaure en Franka Sonntag (Berlín) i Karim Annough (París).

En aquesta edició Israel ha participat com a país convidat, però finalment la sort no ha estat de la seva part i ha finalitzat en última posició. Carlos Alonso, president del Cabildo de Tenerife va fer entrega dels premis, i va cedir el testimoni a Wolfgang Arnold, director general del tramvia de Stuttgart, ciutat que acollirà el setè Campionat Europeu de Conductors de Tramvies.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.