Gràcies mare!

El dia de la mare sempre és una data especial. És el moment d’agrair a les nostres mares tot el que fan per nosaltres. Tot i que la resta de l’any també fem saber que són importants, quan arriba el seu dia ho celebrem més i millor. Cada família ho celebra d’una manera diferent, algunes persones fan un regal, altres dinen en un restaurant especial, i fins i tot hi ha cabuda per regals immaterials, com una poesia o una abraçada. No existeix una única manera de celebrar-ho, ja que totes són bones quan es fan de tot cor.

La celebració del dia de la mare es remunta a l’antiga Grècia on s’honorava a Rea, la mare dels déus Zeus, Posidó i Hades. Era un dia especial per a tothom, ja que els servents tenien permès tornar a les seves llars per a celebrar-ho en família. Però no és fins al 1914 que els Estats Units converteixen aquest dia en una festivitat cada cop més comercial. A partir d’aquest moment es va commemorar al mes de maig, ja que era fàcil impulsar així el sector de la floristeria per augmentar les vendes de rams i flors, un dels productes més sol·licitats actualment.

Aquesta festivitat amaga altres curiositats que de ben segur no coneixeu:

  • Al segle XVII se celebrava el quart diumenge de quaresma.
  • A més de 70 països se celebra el segon diumenge de maig.
  • Les vendes de perfums es dupliquen en aquesta època.
  • Segons l’Associació Espanyola de Floristes, un 12% de la facturació anual es produeix aquest dia.
  • Les flors més regalades són els clavells, roses i tulipes.
  • És el dia en el qual es fan més trucades telefòniques al món.

Com també és un dia per gaudir en família us animem a realitzar algunes activitats per passar-ho d’allò més bé, com una excursió a la bateria antiaèria de Sant Pere Màrtir o visitar el parc de la Ciutadella per conèixer tota la biodiversitat que posseeix.

Felicitats mare!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.