Gràcies mare!

El dia de la mare sempre és una data especial. És el moment d’agrair a les nostres mares tot el que fan per nosaltres. Tot i que la resta de l’any també fem saber que són importants, quan arriba el seu dia ho celebrem més i millor. Cada família ho celebra d’una manera diferent, algunes persones fan un regal, altres dinen en un restaurant especial, i fins i tot hi ha cabuda per regals immaterials, com una poesia o una abraçada. No existeix una única manera de celebrar-ho, ja que totes són bones quan es fan de tot cor.

La celebració del dia de la mare es remunta a l’antiga Grècia on s’honorava a Rea, la mare dels déus Zeus, Posidó i Hades. Era un dia especial per a tothom, ja que els servents tenien permès tornar a les seves llars per a celebrar-ho en família. Però no és fins al 1914 que els Estats Units converteixen aquest dia en una festivitat cada cop més comercial. A partir d’aquest moment es va commemorar al mes de maig, ja que era fàcil impulsar així el sector de la floristeria per augmentar les vendes de rams i flors, un dels productes més sol·licitats actualment.

Aquesta festivitat amaga altres curiositats que de ben segur no coneixeu:

  • Al segle XVII se celebrava el quart diumenge de quaresma.
  • A més de 70 països se celebra el segon diumenge de maig.
  • Les vendes de perfums es dupliquen en aquesta època.
  • Segons l’Associació Espanyola de Floristes, un 12% de la facturació anual es produeix aquest dia.
  • Les flors més regalades són els clavells, roses i tulipes.
  • És el dia en el qual es fan més trucades telefòniques al món.

Com també és un dia per gaudir en família us animem a realitzar algunes activitats per passar-ho d’allò més bé, com una excursió a la bateria antiaèria de Sant Pere Màrtir o visitar el parc de la Ciutadella per conèixer tota la biodiversitat que posseeix.

Felicitats mare!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *