Excursió a la muntanya, a un pas del TRAM

Sabies que la muntanya de Collserola es troba a pocs minuts a peu des d’algunes parades del Trambaix? En concret, des de les parades Can Clota  o Ca n’Oliveres d’Esplugues de Llobregat (línies T1, T2 i T3) es pot visitar la bateria antiaèria a la muntanya de Sant Pere Màrtir (Collserola) en una excursió d’unes dues hores i mitja de durada total. En aquest punt també hi ha un mirador amb vistes espectaculars del Baix Llobregat i Barcelona, i fins i tot, en dies assolellats, es pot contemplar el mar a l’horitzó.

Arribar és molt senzill, ja que es tracta d’un itinerari pensat per excursions en família. Quan es baixa del TRAM, hem de caminar en direcció nord fins a arribar a l’Avinguda Jacint Esteva Fontanet, i al final d’aquest carrer continuarem recte pel carrer Ferrer i Bessa. Després d’uns minuts caminant s’arriba a la plaça Mireia, on neix a la dreta l’itinerari de muntanya senyalitzat. En aquesta plaça hi ha habilitada una zona de pícnic i un mirador, ideal per gaudir de la natura i veure la ciutat a vista d’ocell mentre s’agafen forces a l’hora d’esmorzar o dinar.

De la bateria antiaèria només queden algunes restes però dóna una idea clara de la magnitud del projecte. Durant l’esclat de la Guerra Civil es van construir diversos búnquers a la muntanya, i aquest enclavament, junt amb la bateria del Carmel, van esdevenir les principals línies defensives enfront dels atacs aeris de les forces de la Itàlia de Mussolini i l’Alemanya de Hitler. Molt a prop també es poden visitar les ruïnes de l’Ermita de Sant Pere Màrtir, construïda al segle XVII i utilitzada com a refugi fins a l’any 1939.

El primer diumenge de mes a les 11 h (excepte gener i agost) es realitza una visita guiada a la bateria des de la plaça Mireia. La visita és gratuïta però cal inscriure’s al formulari del Museu Tinturé.

Com aquest indret queda molt a prop de la zona urbana del Baix Llobregat i Barcelona també es pot arribar baixant a les parades Rambla de Sant Just o Zona Universitària, però en aquest cas l’excursió serà més llarga (mitja hora més).

Aquest itinerari és ideal per fer una mica d’esport, conèixer un indret històric, gaudir de la natura i contemplar unes vistes magnífiques!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.