El TRAM, 100% verd

L’auge d’aparells electrònics com ordinadors, mòbils o electrodomèstics, l’automatització dels processos industrials o l’augment d’usuaris en mitjans de transport requereix un gran consum d’energia. És necessari doncs, un canvi en l’abastiment d’energia fòssil i contaminant cap a una verda: renovable, sostenible amb el medi ambient i que millora la qualitat de vida de les persones.

Les energies renovables per tant són de qualitat, inesgotables, sostenibles i poden obtenir-se de diversos recursos naturals:

  • Sol: denominada energia solar mitjançant panells fotovoltaics.
  • Aigua: energia hidroelèctrica (amb turbines) o aprofitant el moviment de les marees (mareomotriu).
  • Vent: energia eòlica, instal·lant molins.
  • Terra: energia geotèrmica, aprofitant la calor interior de la terra.

La font més utilitzada a escala mundial és la hidroelèctrica, que s’obté gràcies a la instal·lació de turbines a les preses dels rius i embassaments. Tots els països d’Europa treballen en iniciatives per reduir l’ús d’energia contaminant amb l’objectiu d’aconseguir que l’any 2020 el 20% del seu consum provingui de recursos verds. Actualment s’està treballant en la bona direcció i la mitjana d’aquest consum se situa en un 17%, amb països pioners com Noruega o Suècia, on més de la meitat de l’energia que consumeixen és sostenible.

TRAM és conscient de la importància de tenir cura del medi ambient i la millora de la qualitat de vida de les persones, i per això el 100% de l’energia que és utilitzada pels tramvies, les instal·lacions, els vehicles elèctrics i els equipaments procedeix de fonts renovables.

A banda de contribuir amb aquestes iniciatives que preserven el medi ambient, a les llars també es poden tenir petits gestos que a la llarga contemplen molts beneficis tant econòmics com saludables com:  la substitució de bombetes tradicionals per les de baix consum; canviar els electrodomèstics tradicionals per eficients (catalogats amb la lletra A) o utilitzar transports elèctrics o bicicleta en comptes de vehicles contaminants.

Els petits canvis són poderosos!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.