Hem donat sang, hem salvat moltes vides!

Les bones accions tenen sempre la seva recompensa. La campanya  “El TRAMvia dona vida, vine a donar sang”, que es va dur a terme durant el divendres 29 de setembre, ha estat tot un èxit gràcies al personal sanitari i tècnic que fet possible la jornada, i sobretot, a les 150 persones que s’hi van apropar al tramvia  per donar sang.

Del nombrós grup de persones que van anar al tramvia habilitat com a centre de donació de sang, 123 van ser aptes per donar sang, la qual cosa significa que com a mínim es podran beneficiar 369 persones que ho necessitin (cada donació pot ajudar almenys tres persones). La participació ha estat molt alta, ja que en altres espais com els habilitats a Plaça Catalunya o Portal de l’Àngel, s’atenen unes 50 persones aproximadament per dia.

La jornada va ser acollida pels donants de manera molt positiva, i molts d’ells venien expressament perquè ho havien llegit a les xarxes i els hi semblava una molt bona iniciativa, diferent i original. El matí va estar més tranquil sobretot si es compara amb la tarda, quan es van atendre un total de 106 persones (unes 15 persones cada hora).

Donar sang és una acció altruista i imprescindible, ja que la sang és un teixit líquid que de moment no se sap produir, per això cada donació compta, i és molt reconfortant saber que amb la nostra acció estem contribuint a salvar vides. Divendres, durant la campanya, un 63% de les persones ja havien donat sang en altres ocasions, i en alguns casos anaven acompanyades de nous donants. En total, cinquanta-vuit persones (el 37%) van viure l’experiència per primera vegada!

Tots els donants van emportar-se com obsequi de TRAM un bolígraf i un T-Tram de dos viatges, a més del refrigeri que Banc de Sang ofereix en cada donació. Tot i que la campanya ha finalitzat, sempre es pot donar sang a 16 hospitals (entre ells l’Hospital Clínic o Vall d’Hebron), i a les unitats mòbils que es desplacen per tota Catalunya. Es pot ampliar la informació sobre els centres o horaris al web del Banc de Sang i Teixits.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.