Per un món sense barreres

“Avui m’he llevat cap a les 7 del matí, he pres una tassa de cafè i a les 8 he marxat de casa cap a la feina. Visc molt a prop de la parada del TRAM Marina i treballo al Fòrum. Trigo un total de 25 minuts en arribar. La meva companya de feina viu a prop del Clot i, tot i que ambdues tenim aproximadament la mateixa distancia fins a la feina, ella ha trigat en arribar gairebé 50 minuts. Com pot ser aquesta diferència? Ella fa uns dies es va lesionar una cama, porta crosses i la diferència de temps l’han fet escales, obres al carrer que l’han obligat a canviar de vorera i un cotxe aparcat just a la rampa d’un pas de vianants que no li ha permès el pas.”

Aquest és el dia a dia de les persones amb discapacitats i necessitats especials (gent gran, amb dificultats d’oïda, invidents, persones amb cotxet de nadó, etc.). Per sort, la societat està cada vegada més conscienciada de la necessitat d’adaptar per complet el transport i fer de la via pública un espai totalment apte per persones amb mobilitat reduïda. El camí per aconseguir-ho és llarg, però a poc a poc anem creant un món més accessible. El TRAM, al circular per la superfície, va néixer com un mitjà 100% accessible, ja que no té cap escala ni passadissos de connexió, a banda de comptar amb espai reservat dins del comboi per persones amb mobilitat reduïda.

Amb l’objectiu de promoure l’accessibilitat universal, el FC Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i altres entitats, han impulsat la declaració del Dia Mundial de l’Accessibilitat Universal, proposat per a celebrar-se el 30 de setembre de 2018, una jornada de celebració a escala mundial on es programarien diferents accions per sensibilitzar a la gent sobre la necessitat d’eliminar barreres.

Per donar suport i sumar-se al projecte qualsevol persona pot signar en línia la petició al web: http://diaaccessibilitatuniversal.com/ca/

Les entitats que han impulsat aquest projecte tenen previst celebrar el pròxim 30 de setembre la Festa de l’Accessibilitat Universal, dia que marcarà l’inici de la sol·licitud a les Nacions Unides per declarar el 30 de setembre de 2018 com primer Dia Mundial de l’Accessibilitat Universal.

Per un món sense barreres!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.