El TRAMvia dona vida, vine a donar sang

Poques accions desinteressades i fàcils de realitzar poden ser tan gratificants com la donació de sang. Invertint només uns minuts es poden beneficiar com a mínim tres persones que necessitin una transfusió de sang per recuperar-se, i a més, aquest senzill gest el podem arribar a fer diverses vegades a l’any (les dones fins a tres vegades i els homes fins a quatre).

TRAM, amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el Banc de Sang i Teixits i l’ATM, participa en la campanya de donació de sang sota el lema “El TRAMvia dona vida, vine a donar sang”. Així doncs, el pròxim 29 de setembre d’11 a 21 hores, s’estacionarà un tramvia a la parada Francesc Macià per a totes aquelles persones que voluntàriament vulguin donar sang. Les persones donants ateses rebran un bitllet senzill de dos viatges i un obsequi de TRAM.

A Catalunya, aproximadament quatre milions i mig de persones poden ser donants de sang, i s’estima que cada dia es necessiten entre 800 i 1000 donacions, una quantitat equivalent a entre quatre i cinc tramvies plens de donants. Per tant, és molt important prendre consciència del benefici que aporta donar sang habitualment, doncs és l’única via per atendre les persones necessitades.

Un tramvia convertit en centre de donació de sang

Totes les persones que vulguin donar sang es podran apropar al “centre de donació de sang” reconvertit per aquesta ocasió: un tramvia al qual s’han retirat barres, agafadors i seients de l’interior del vehicle, per deixar espai lliure i instal·lar les lliteres, col·locar neveres, i facilitar l’espai per als donants de sang i el personal sanitari.

Qui pot donar sang?

Qualsevol persona que, en general, gaudeixi de bona salut, tingui entre 18 i 65 anys i pesi més de 50 quilos pot ser donant de sang. El procés és ràpid i senzill, abans de la donació es respon un breu qüestionari i es revisa la pressió i el nivell d’hemoglobina. En aquesta campanya, totes les persones que donin sang al tramvia indicat, rebran un bitllet senzill de dos viatges i un obsequi de TRAM.

Anima’t a donar sang i ajuda a salvar vides!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.