Viatgem en TRAM pel #DiaSenseCotxes

Avui se celebra el Dia sense cotxes, l’última jornada de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que té per objectiu millorar la qualitat de l’aire i conscienciar la ciutadania dels beneficis de moure’s en transport públic, en bicicleta, o a peu.

L’aire és un dels elements més importants per la nostra vida, cada dia aspirem uns 10.000 litres d’aire, i malgrat la importància que té, les partícules nocives emeses per fàbriques i vehicles superen en determinats moments el màxim permès per la normativa del Parlament Europeu: el llindar es troba en 40 micrograms de diòxid de nitrogen per metre cúbic, i Barcelona se situa de mitjana en 50 micrograms, arribant fins i tot, en dies de màxima contaminació, a 70 micrograms.

Tots els estats tenen un període de 15 anys per disminuir les seves emissions, per això és tan important prendre consciència i participar d’aquestes accions, doncs només així respirarem un aire més net i més saludable pel nostre organisme.

En el marc del Dia sense cotxes s’han proposat diferents mesures per reduir la contaminació ambiental i convertir els carrers en espais de participació ciutadana. La cruïlla dels carrers Tamarit i Comte Borrell està tallada al trànsit, en lloc de cotxes avui hi ha ubicades diferents activitats pedagògiques, on l’eix central és l’aprenentatge en la reducció de la contaminació, com per exemple, l’espai #respiranet on s’escenifica amb diversos elements les bones i males pràctiques de la contaminació, o un mercat de bicicletes de segona mà.

Diversos carrers de la ciutat també estan restringits al trànsit i donen preferència al transport públic i bicicleta (és el cas de Via Laietana i Gran de Gràcia, entre d’altres).

A la resta de la ciutat també se celebra el Dia sense cotxes. Escoles i equipaments culturals han programat un total de 106 activitats durant la jornada i es preveu que la ciutadania participi activament. Destaquem les següents activitats:

  • Circ i oci al carrer. De 18.00 h fins les 20.30 h al carrer Dolors Masferrer i Bosch, 35 (Les Corts).
  • Roda a la Fresca – Cinema ciclista. De 10.00 h a les 13.00 h al carrer Sancho de Ávila, 150 (Sant Martí).
  • Escacs al carrer. De 17.00 h a 20.00 h al carrer Goya, 12 (Gràcia).
  • Circuit infantil d’habilitat en bicicleta. De 10.00 h a 21.00 h al carrer Girona, 57 (Eixample).
  • Esgrima, Tennis Taula i activitats de salut. De 10.00 h a 20.00 h al Passeig Bonanova, 100 (Sarrià-Sant Gervasi).

Gaudiu del Dia sense cotxes utilitzant el transport públic! Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.